HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Burgemeester sluit drugspand aan Pasteurstraat in Goes

Burgemeester sluit drugspand aan Pasteurstraat in Goes (31-07-2019)

Dit item is verlopen op 15-08-2019.

Woensdag 31 juli 2019 heeft burgemeester Mulder een drugspand laten sluiten aan de Pasteurstraat in Goes. De woning gaat per vandaag voor drie maanden dicht, tot en met dinsdag 22 oktober.

In het pand is op zaterdag 15 juni jl. door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met 43 planten ontmanteld. De planten zijn samen met de aanwezige apparatuur op die datum in beslag genomen.

Opiumwet
De woning wordt gesloten op basis van artikel 13b van de Opiumwet. Op grond van dit artikel kan de burgemeester een pand waar drugs gefabriceerd of verhandeld wordt, sluiten. De woning is vanochtend voorzien van speciale stickers ter verzegeling en op zichtbare plekken worden posters met kennisgeving van de sluiting aangebracht.

Drugscriminaliteit bestrijden
De sluiting van de woning aan de Pasteurstraat is bedoeld om de betrokkenheid van deze locatie bij de georganiseerde drugshandel te doorbreken en eventuele overlast voor de direct omwonenden weg te nemen. De wetenschap dat een pand deel uitmaakt of heeft gemaakt van het criminele circuit kan door omwonenden, gebruikers en bezoekers van de woning als bedreigend worden ervaren. Door sluiting wordt het pand voor iedereen kenbaar en zichtbaar uit het criminele circuit gehaald.

Samen kunnen we onze gemeente veilig houden
Ook inwoners kunnen helpen drugscriminaliteit te bestrijden. Vermoedens van bijvoorbeeld een hennepkwekerij of een drugslaboratorium in de buurt kunnen gemeld worden bij de politie (via 0900 8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).