HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Burgemeester sluit drugspand aan Appelstraat in Goes

Burgemeester sluit drugspand aan Appelstraat in Goes (08-11-2019)

Dit item is verlopen op 23-11-2019.

Vrijdagmiddag 8 november 2019 heeft burgemeester Mulder een drugspand laten sluiten aan de Appelstraat in Goes. De woning gaat per vandaag voor drie maanden dicht, tot en met donderdag 30 januari 2020.

In het pand is op woensdag 2 oktober jl. door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met 368 planten ontmanteld. De planten zijn samen met de aanwezige apparatuur op die datum in beslag genomen.

Opiumwet
De woning wordt gesloten op basis van artikel 13b van de Opiumwet. Op grond van dit artikel kan de burgemeester een pand waar drugs gefabriceerd of verhandeld wordt, sluiten. De woning is vanmiddag voorzien van speciale stickers ter verzegeling en op zichtbare plekken worden posters met kennisgeving van de sluiting aangebracht.

Drugscriminaliteit bestrijden
De sluiting van de woning aan de Appelstraat is bedoeld om de betrokkenheid van deze locatie bij de georganiseerde drugshandel te doorbreken en eventuele overlast voor de direct omwonenden weg te nemen. Burgemeester Mulder: “De wetenschap dat een pand deel uitmaakt of heeft gemaakt van het criminele circuit kan door omwonenden, gebruikers en bezoekers van de woning als bedreigend worden ervaren. Door sluiting wordt het pand voor iedereen kenbaar en zichtbaar uit het criminele circuit gehaald.”

Ook inwoners kunnen helpen drugscriminaliteit te bestrijden. Vermoedens van bijvoorbeeld een hennepkwekerij of een drugslaboratorium in de buurt kunnen gemeld worden bij de politie (via 0900 8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Burgemeester Mulder: “Samen houden we onze gemeente veilig.”