HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Boodschap burgemeester Mulder over toename coronabesmettingen Goes

Boodschap burgemeester Mulder over toename coronabesmettingen Goes (16-07-2020)

Dit item is verlopen op 18-08-2020.
Boodschap burgemeester Mulder

Goes, donderdag 16 juli 2020:

De zomer is begonnen. Velen van u staan aan het begin van een welverdiende vakantie. Het is prettig om onze zinnen te verzetten en er voorzichtig weer op uit te gaan na een lange periode van thuisblijven, thuiswerken en thuisonderwijs. We zijn eraan toe.

Het onverwachte bericht dat er in Goes een opleving is van coronabesmettingen is bijzonder vervelend en verdrietig. In de eerste plaats voor degenen die het virus hebben opgelopen en hun familie. Ik wens hen vanaf hier beterschap en hun familie sterkte in de periode van thuisisolatie.

Ik kan me goed voorstellen dat u opschrikt van dit nieuws. We waren immers samen op de goede weg en de cijfers over het aantal besmettingen waren zo geruststellend. Het RIVM meldt dat er op meerdere plaatsen in het land kleine lokale uitbraken te zien zijn. Helaas is dit dus ook het geval bij ons in Goes. Opvallend veel Goesenaren zijn in korte tijd positief getest. We zien hierbij dat het dan vooral gaat over jongeren en jongvolwassenen en 40-plussers.

De GGD heeft de afgelopen dagen hard gewerkt aan het bronnen en contactonderzoek. Het lijkt erop dat een aantal feestjes bij mensen thuis mogelijk een rol hebben gespeeld bij de verspreiding.

Ik wil álle Goesenaren -en dus óók jonge mensen- op het hart drukken om alsjeblieft de RIVM-richtlijnen te blijven volgen. Gebruik je gezond verstand en neem je verantwoordelijkheid. Oók als je in een situatie bent die binnen de regels valt is het belangrijk om je bewust te blijven dat we corona hebben teruggedrongen, maar nog niet weg is. Bijvoorbeeld op een klein feestje thuis, maar ook in de sportschool of in de supermarkt. Ik weet dat het moeilijk is, maar het blijft o-zo belangrijk.

Daarnaast: neem klachten serieus. Denk niet bij snotteren of hoesten ‘dit is niks’ of ‘als ik echt corona zou hebben dan merk ik dat heus wel’. Want vooral jonge mensen hebben vaak milde klachten, maar zijn wél besmettelijk en daarmee dus een gevaar voor de mensen dicht om hen heen. Vaders, moeders, opa’s en oma’s, maar ook de mensen die jullie tegenkomen in de winkel, het openbaar vervoer of op de sportclub. Dus ook als je milde klachten hebt; blijf thuis en laat je testen. Een afspraak is zo gemaakt en je hebt snel de uitslag zodat je daarna weer zonder twijfels door kunt gaan met het dagelijks leven.

Laten we deze pijnlijke waarschuwing ter harte nemen en er een veilige zomer van maken waar we van kunnen genieten. Laten we de ruimte die we verdiend hebben koesteren en vasthouden door vol te houden. Alleen samen krijgen we Corona onder controle.