HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Boodschap burgemeester Mulder na persconferentie 6 augustus

Boodschap burgemeester Mulder na persconferentie 6 augustus (07-08-2020)

Dit item is verlopen op 30-09-2020.

Goes, 7 augustus 2020

Gisteren kondigde het kabinet aanvullende maatregelen aan voor horeca en introductieweken in het onderwijs. Dat dit nodig is, is een tegenvaller voor ons allemaal. Hoe graag zouden we zien dat corona en alles wat er bij hoort verleden tijd is.

In Goes weten we helaas maar al te goed dat het virus niet weg is en dat er niet veel voor nodig is om weer volop de kop op te steken. De plotselinge uitbraak van vorige maand maakte van Goes een plek waar de ogen van heel Nederland op gericht waren. Ik heb u toen allemaal gevraagd u te laten testen bij klachten. Ik ben blij te zien dat velen, ook de jongeren, dit hebben gedaan. Mede door uw bereidheid om te testen en de goede samenwerking met de GGD en de Veiligheidsregio Zeeland, hebben we de besmettingen snel onder controle gekregen. Ik wil u en alle organisaties waarmee we hebben samengewerkt dan ook een welverdiend compliment geven!

Uw inzet is ook landelijk niet onopgemerkt gebleven. Gisteravond tijdens de persconferentie haalde premier Mark Rutte de Goese aanpak aan als goed voorbeeld voor de rest van Nederland. Daar ben ik trots op!

Voor nu wens ik u nog een fijne zomer toe. Geniet van deze mooie zonnige dagen! Vermijd drukke plekken, houdt u aan de 1,5 meter afstand en laat u testen bij milde klachten. Zo houden we samen corona onder controle.

Margo Mulder, burgemeester