HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Boodschap burgemeester Margo Mulder over aanscherping maatregelen coronavirus

Boodschap burgemeester Margo Mulder over aanscherping maatregelen coronavirus (01-10-2020)

Dit item is verlopen op 19-10-2020.
Burgemeester Margo Mulder

Goes, 1 oktober 2020


Lieve Goesenaren,

Het aantal corona-besmettingen neemt toe. We moeten alles op alles zetten om te voorkomen dat mensen ernstig ziek worden door het virus.

Daarom heeft de landelijke overheid extra maatregelen genomen die in ieder geval de komende drie weken zullen gelden. Zo zijn samenkomsten binnen met meer dan dertig personen verboden, sluit de horeca om 22.00 uur en is publiek bij sportwedstrijden niet meer toegestaan. Ook is het advies om in alle publieke ruimtes een mondkapje te dragen. Een volledig overzicht van de maatregelen vindt u op www.rijksoverheid.nl.

Mij valt op dat in Goes (sport)verenigingen en bedrijven ontzettend snel de knop omgezet hebben en handelen naar de nieuwe maatregelen. Een compliment waard! Gelukkig kunnen de kinderen naar school en mag er nog met elkaar gesport worden.

Maar voor ons allemaal zijn de maatregelen een flinke en moeilijke stap terug. Voor de horeca-ondernemers en culturele instellingen, evenementenorganisatoren, de harde werkers op kantoor, de jongeren die elkaar zo graag opzoeken. Ik zie dat iedereen al meer dan een half jaar enorm zijn best doet en merk tegelijkertijd dat het lastig is om vol te houden als je niet weet hoe lang dit nog duurt. Ik zou willen dat ik u dat lichtpuntje kan geven. Dat kan ik helaas niet.

Ik wil u op het hart blijven drukken om voor ogen te houden waaróm deze maatregelen nodig zijn: om te voorkomen dat het virus verder oplaait. Want dat heeft gevolgen voor ons allemaal. Maar bovenal is het belangrijk om onze samenleving voor iedereen gezond te houden. Voor jong én oud, gezond én kwetsbaar.  Dit kunnen we alleen samen.

Nu onze cijfers nog redelijk goed zijn in verhouding met de rest van Nederland, lijken de maatregelen in Zeeland misschien minder hard nodig. Maar we hebben in juli zelf meegemaakt dat dit snel kan veranderen.

Daarom wil ik u vragen om voorzichtig en alert te blijven. Houd 1,5 meter afstand tot elkaar, neem de hygiënemaatregelen in acht en laat u bij klachten testen. Werk thuis als dat voor uw beroep kan en vermijd drukke plekken. Houd vol en help elkaar vol te houden.

Doe het voor uzelf en vooral ook voor elkaar. Hartelijk dank daarvoor!
 

Margo Mulder

Burgemeester van Goes