HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  100% HVO brandstof voor de buitendienst wagens!

100% HVO brandstof voor de buitendienst wagens! (14-08-2019)

Dit item is verlopen op 28-08-2019.

Op 14 augustus om 11.00 uur tankte de eerste vuilnistruck (kraan-haak vrachtwagen) van de buitendienst van gemeente Goes, 100% HVO brandstof.

HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oils en is een synthetische diesel die gemaakt wordt met behulp van oud frituurvet en dierlijke vetten, of van bijvoorbeeld houtpulp. Met deze manier van brandstofvoorziening van de gemeentelijke vrachtwagens, wordt een flinke milieuwinst behaald! De CO2 uitstoot wordt verlaagd van 3,2 kilogram per liter diesel; naar 640 gram per liter HVO.

Het mooie is, dat de bestaande gemeentelijke voertuigen niet aangepast hoeven te worden, omdat de nieuwste generatie trucks motoren hebben die geschikt zijn om op 100% HVO te rijden. Wel heeft de gemeente zelf een grote tank geplaatst omdat nog niet alle tankstations 100% HVO aanbieden. Volgens leverancier Scania is gemeente Goes de eerste organisatie die haar vrachtwagens voor 100% op HVO laat rijden. Een bijdrage van een duurzame gemeente die gelooft dat werken aan een beter milieu begint bij jezelf.