HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws

Nieuws

 • Goes neemt extra maatregelen tegen hardrijders

  (10-07-2020)

  De afgelopen maanden is het aantal meldingen over hardrijders in Goes toegenomen. Er wordt harder gereden dan vorig jaar rond deze tijd. De gemeente Goes wil de verkeersveiligheid bevorderen en besteedt daarom extra aandacht aan het tegengaan van hardrijders. In samenwerking met de politie worden onder meer verschillende lasercontroles gehouden en de gemeente plaatst borden en displaykasten.

  lees meer
 • Start deze zomer je eigen bedrijf!

  (09-07-2020)

  Op 20 juli start het zesde jaar van het project ZomerOndernemer Zeeland. Het project helpt en ondersteunt Zeeuwse jongeren met het opzetten en runnen van hun eigen onderneming tijdens de zomervakantie. Jongeren van 15 tot 23 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden tot uiterlijk 15 juli. De deelnemers krijgen gedurende het project veel begeleiding, worden verzekerd en ontvangen een startkapitaaltje.

  lees meer
 • Testen op het coronavirus in Zeeland

  (09-07-2020)

  Hoe gaat het in zijn werk als u zich wil laten testen op het coronavirus? Waar in Zeeland is testen mogelijk? Hoe werkt zo’n test? En wanneer krijgt u de uitslag van de test? Hieronder vindt u vragen en antwoorden over het testbeleid.

  lees meer
 • Extra coronamaatregelen voor veilige én aantrekkelijke binnenstad

  (09-07-2020)

  We merken dat er weer meer bezoekers naar de binnenstad komen. Eerder zijn vanwege het coronavirus verschillende maatregelen genomen, zoals de uitbreiding van terrassen. Met de komst van het zomerseizoen verwachten we dat het de komende periode drukker wordt. Om op een prettige manier iedereen in de Goese binnenstad te ontvangen én de stad veilig en aantrekkelijk te houden voor bezoekers, creëren we met aanvullende maatregelen extra ruimte in de binnenstad.

  lees meer
 • Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen 2020

  (06-07-2020)

  Ze hebben er even op moeten wachten en het verliep een beetje anders dan normaal, maar afgelopen week kregen alle 22 gedecoreerden van onze gemeente alsnog hun welverdiende lintje van burgemeester Margo Mulder. Van harte gefeliciteerd!

  lees meer
 • Groene daken voor bushokjes in Goes

  (02-07-2020)

  In Goes krijgen acht bushokjes een groen dak. De gemeente Goes is de eerste gemeente in Zeeland die kiest voor groene bushokjes.

  lees meer
 • Nieuwe expositie Queer! in Stadskantoor

  (01-07-2020)

  In de publieksruimte van het Stadskantoor is van woensdag 1 tot en met vrijdag 31 juli 2020 de expositie QUEER! te zien. Het laat een verzameling portretten van lhbti’ers zien die ooit een periode kenden waarin het leven niet meer zinvol leek.

  lees meer
 • Haltetaxi vervangt tijdelijk buurtbus

  (01-07-2020)

  Vanaf 29 juni rijdt de haltetaxi op de routes van de buurtbussen. De buurtbussen rijden op dit moment niet vanwege het coronavirus.

  lees meer
 • Update: nog meer versoepelde maatregelen coronavirus, meer vrijheid in zomerperiode

  (24-06-2020)

  De versoepeling van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in Nederland gaat door. Met de zomerperiode in het vooruitzicht is er per 1 juli steeds meer mogelijk. De basisregels blijven echter van kracht, dus:

  • heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen;
  • houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • was vaak uw handen;
  • werk zoveel mogelijk thuis;
  • vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

  lees meer
 • Sabewa Zeeland – Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland – maatregelen gevolgen coronavirus

  (24-06-2020)

  Sabewa Zeeland en de Belastingsamenwerking Walcheren en Schouwen-Duiveland namen dit voorjaar de nodige maatregelen om de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen te verzachten. Inmiddels zijn, in overleg met de Zeeuwse gemeenten en het Waterschap, nieuwe maatregelen getroffen met betrekking tot de aanslagoplegging en invordering van de belastingen. De deadline voor het betalen van belastingen is nu uitgesteld tot en met dinsdag 1 september. Waar nodig is maatwerk mogelijk.

  lees meer
 • Tozo-regeling verlengd tot en met 30 september 2020

  (02-06-2020)

  Zelfstandige ondernemers die woonachtig zijn in één van de Bevelandse gemeenten hebben sinds maandag 1 juni de mogelijkheid om verlenging aan te vragen van de Tozo-regeling 2.0.

  lees meer
 • Wmo-vervoer onder voorwaarden weer opgestart per 1 juni

  (29-05-2020)

  Nu de samenleving geleidelijk weer op gang komt, neemt de vraag naar Wmo-vervoer sterk toe. Daarom is het vanaf 1 juni voor Zeeuwse pashouders weer mogelijk om - onder voorwaarden - gebruik te maken van Wmo-vervoer. In verband met de coronacrisis kon men vanaf 25 maart alleen gebruik maken van Wmo-vervoer voor strikt noodzakelijke ritten: bezoeken aan huisarts, ziekenhuis of supermarkt.

  lees meer
 • Update dienstverlening in verband met coronavirus

  (07-05-2020)

  We blijven u zo goed mogelijk van dienst en volgen in ons dagelijks werk de richtlijnen van de landelijke overheid. Aan u vragen we alleen op het Stadskantoor te komen als u geen verkoudheids- of griepklachten heeft. Zo werken we samen aan de bestrijding van het coronavirus.

  lees meer
 • Goes nog toegankelijker

  (23-04-2020)

  De gemeenteraad heeft geld beschikbaar gesteld voor het toegankelijker maken van gemeentelijke gebouwen, de aanleg van gehandicaptenparkeerplaatsen (afgerond 480.000 euro) en voor diverse bewustwordingsactiviteiten rondom toegankelijkheid (37.000 euro).

  lees meer
 • Extra steunmaatregelen voor ondernemers in Goes

  (23-04-2020)

  De Rijksoverheid heeft een omvangrijk pakket aan financiële maatregelen samengesteld in het Landelijk Noodpakket Banen en Economie.

  De gemeente Goes voegt daar een aantal extra steunmaatregelen aan toe:

  lees meer
 • Skatebaan Goes Zuid gesloten

  (10-04-2020)

  De skatebaan in Goes Zuid wordt vanaf vandaag gesloten.

  lees meer
 • Stuur een goes' kaartje!

  (02-04-2020)

  We moeten er in deze tijden het beste van maken met elkaar. Aan wie denkt u? 

  lees meer
 • Goes zwaait Derk Alssema digitaal uit

  (27-03-2020)

  Wethouder Derk Alssema van Goes wordt op 7 april burgemeester van Gilze en Rijen. Omdat het niet mogelijk is om hem de hand te schudden tijdens een afscheidsreceptie wordt Derk vandaag digitaal uitgezwaaid.

  lees meer
 • Regelingen voor ondernemers i.v.m. corona

  (17-03-2020)

  De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis.

  lees meer
 • Tweede inwoner van Goes positief getest op coronavirus

  (10-03-2020)

  Update Corona Goes – 10 maart 2020

  GGD Zeeland heeft vanmiddag laten weten dat een tweede inwoner van Goes positief getest is op het coronavirus (COVID-19).

  lees meer
 • Joost de Goffau kandidaat-wethouder CDA Goes

  (03-03-2020)

  De fractie van het CDA in Goes draagt Joost de Goffau (29) voor als kandidaat-wethouder van de gemeente Goes. Hij is beoogd opvolger van Derk Alssema, die burgemeester wordt van de gemeente Gilze en Rijen. Als de gemeenteraad instemt met deze kandidaat op 16 april aanstaande, dan wordt hij in dezelfde vergadering geïnstalleerd als wethouder.

  lees meer
 • Informatie over het coronavirus

  (29-02-2020)

  Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het coronavirus?

  lees meer
 • Hoogte heffing afvalinzameling 2020

  (19-02-2020)

  Deze week ontvangt u de gemeentelijke belastingaanslag 2020. In de gemeente Goes wordt sinds 1 januari 2019 de afvalstoffenheffing op een andere manier berekend. Het afvaltarief is sinds die datum verdeeld in een basistarief en een variabel tarief (het zogenaamde Diftar).

  lees meer
 • Gemeente Goes 50 jaar!

  (27-01-2020)

  De gemeente Goes bestaat in 2020 preciés 50 jaar! Vanwege dit jubileum heeft de gemeente een dubbeldikke feesteditie van Samenspel uitgebracht. Op deze pagina vindt u nog meer weetjes en informatie over 50 jaar Goes.

  lees meer
 • Plastic, metaal en drinkpakken in 2020 samen in één container

  (23-12-2019)

  Metalen verpakkingen kunt u vanaf 1 januari samen met de plastic verpakkingen en kartonnen drinkpakken kwijt in de verzamelcontainers bij u in de wijk. U hoeft metalen verpakkingen dus niet meer bij het restafval te gooien.

  lees meer
Archief