HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws

Nieuws

 • Goes, goud én fout!

  (18-11-2019)

  Vanwege het 50-jarig bestaan van de gemeente én van Samenspel brengen we in januari een dubbeldikke jubileumuitgave van ons magazine uit! Een van de rubrieken in het blad wordt een goud- en foutpagina waar we uw hulp bij nodig hebben.

  lees meer
 • Veel betrokkenheid bij Marconigebied

  (15-11-2019)

  Meer verschillende winkels, parkeren, een aantrekkelijkere omgeving, een plek om wat te drinken én ‘doe wat aan de slingerende weg’. Dit zijn – in volgorde van belangrijkheid – volgens u dé punten die aandacht moeten krijgen in het toekomstplan voor de woonboulevard Marconi.

  lees meer
 • Fietstunnel Ringbrug open

  (12-11-2019)

  Sinds donderdag 14 november is de fiets- en voetgangerstunnel bij de Ringbrug open!

  lees meer
 • Troelstralaan straks 48 Esdoorns rijker

  (08-11-2019)

  Maandag 11 november starten we met het kappen van 48 bomen in de Troelstralaan. Na de kap planten wij nieuwe bomen.

  lees meer
 • Burgemeester sluit drugspand aan Appelstraat in Goes

  (08-11-2019)

  Vrijdagmiddag 8 november 2019 heeft burgemeester Mulder een drugspand laten sluiten aan de Appelstraat in Goes. De woning gaat per vandaag voor drie maanden dicht, tot en met donderdag 30 januari 2020.

  lees meer
 • Goesenaren scheiden het afval beter dan verwacht!

  (07-11-2019)

  Goed voor het milieu, want er is maar liefst sprake van een afname van 42% van het restafval! Daar zijn we super trots op.

  lees meer
 • Vrijwilligersavond: 10 december 2019

  (07-11-2019)

  Het is traditie aan het worden in Goes: de feestavond in december voor onze vrijwilligers. Dit jaar bedanken we onze vrijwilligers op dinsdagavond 10 december.

  lees meer
 • WhatsApp dienstverlening stopt tijdelijk

  (04-11-2019) lees meer
 • Enquête Motivaction Bevelandse gemeentes

  (01-11-2019)

  Deze week is er een uitnodigingskaart van het onderzoeksbureau Motivaction verspreid onder alle inwoners van de vijf Bevelandse gemeentes.

  lees meer
 • Nieuwe bomen in de Troelstralaan

  (17-10-2019)

  In de week van 11 november starten wij met het kappen van 48 bomen in het tweede deel van de Troelstralaan: het deel tussen de rotonde Polderplein richting het Shell benzinestation. Graag willen we in dit deel van de straat ook mooie grote bomen hebben, zodat in de hele Troelstralaan mooie bomen komen te staan.

  lees meer
 • Meld verdachte situaties!

  (09-10-2019)

  De politie, verzekeringsmaatschappij ZLM en de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland en Reimerswaal vragen u om verdachte situaties te melden. De dagen worden weer korter en de donkere avonden komen er aan. Een goede reden om extra te letten op verdachte personen en situaties. Ziet u iets verdachts? Meld dit dan bij de politie via 112.

  lees meer
 • Korting afvalstoffenheffing bij medisch afval

  (01-10-2019)

  Vanaf nu tot en met 1 januari 2020 is het mogelijk een aanvraag in te dienen voor de medische regeling. Met deze regeling kunnen huishoudens in Goes die te maken hebben met een chronische ziekte of medische beperking onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een korting op de afvalstoffenheffing. Dit geldt voor zowel de huishoudens die gebruikmaken van rolcontainers als de huishoudens die gebruikmaken van verzamelcontainers.

  lees meer
 • Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt?

  (05-08-2019)

  Mogelijk ontvangt u binnenkort per post een uitnodiging van I&O Research om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. Dit is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie bij u in de buurt.

  lees meer
 • Wmo-adviesraad

  (05-06-2019)

  Binnenkort vindt u hier meer informatie over de Wmo-adviesraad.

  lees meer
 • Japanse Duizendknoop bestrijden

  (22-05-2019)

  De Japanse duizendknoop is een snel groeiende en woekerende plant. Ze schiet in april uit de grond met rode uitlopers. Hier komen al snel groende bladeren aan met een grootte van 5-12 cm. De plant kan uitgroeien tot wel 3 meter hoog. Door de sterke groeikracht verdrukt de duizendknoop andere planten en maakt zelfs funderingen van wegen en gebouwen kapot.

  lees meer
 • Lintjesregen 2019

  (26-04-2019)

  Maar liefst negen inwoners van onze gemeente werden vrijdagochtend 26 april door burgemeester Margo Mulder verrast met een Koninklijke Onderscheiding.

  lees meer
 • Toegankelijkheidsambassadeurs gemeente Goes

  (16-04-2019)

  Ontmoet de toegankelijkheidsambassadeurs van de gemeente Goes!

  lees meer
 • Deltacongres 2019 komt naar de Zeelandhallen

  (09-04-2019)

  Het tiende Nationaal Deltacongres wordt dit jaar op 14 november gehouden in de Zeelandhallen in Goes. Het Nationaal Deltacongres wordt elk jaar door de deltacommissaris georganiseerd en heeft tot doel om iedereen die actief is op het gebied van water met elkaar te verbinden. Alle betrokkenen en geïnteresseerden zijn welkom op het congres: maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden.

  lees meer
 • Samen maken we Goes toegankelijk

  (07-03-2019)

  In de gemeente Goes vinden we het belangrijk dat iedereen, ongeacht een beperking, mee kan doen in de samenleving. Dat betekent dat we er samen met inwoners voor willen zorgen dat er voldoende voorzieningen zijn voor mensen met een beperking.

  lees meer
 • GFT-containers in de binnenstad

  (28-02-2019)

  Diftar stimuleert het scheiden van afval. In de binnenstad was het echter nog niet mogelijk om GFT te scheiden. Daar komt nu verandering in.

  lees meer
 • Aanslag Sabewa (afvalstoffenheffing)

  (26-02-2019)

  De aanslag van Sabewa valt weer door de brievenbus. Op deze aanslag staat de nieuwe afvalstoffenheffing, maar hoe werkt dit ook alweer?

  lees meer
 • Wijziging ophaalroutes GFT- en restafval

  (24-01-2019)

  Per 4 februari 2019 worden er een aantal ophaalroutes voor GFT- en restafval gewijzigd. Het kan zijn dat we de container  op een andere dag komen legen dan u tot nu toe gewend bent. In dit overzicht vindt u de wijzigingen. De inzameldag voor papier veranderd niet.

  lees meer
 • Maak het inbrekers niet makkelijk

  (30-11-2018)

  Bent u deze donkere dagen een avond niet thuis? Zorg dan dat er een lampje brandt in de woning. Nu het buiten vroeger donker is, hebben inbrekers meer mogelijkheden om ongezien rond te lopen.

  lees meer
 • Een leven lang in uw eigen huis

  (14-11-2018)

  Het is fijn als u comfortabel en veilig in uw huis kunt blijven wonen, ook als u een dagje ouder wordt of te maken krijgt met gezondheidsproblemen.

  lees meer
 • Extra verzamelpunten voor plastic en drankenkartons

  (14-11-2018)

  Per 1 januari 2019 verandert de manier waarop we in onze gemeente afval inzamelen. Het is bijna zover! Om het gescheiden inzamelen zo makkelijk mogelijk te maken, komen er twintig extra ondergrondse containers voor plastic en drankenkartons bij. In november en december plaatsen we de eerste tien verzamelpunten. Voor de andere tien zoeken we nog geschikte locaties. Deze realiseren we in de loop van 2019.

  lees meer
 • Extra maatregelen voor lood in speeltuintjes

  (01-11-2018)

  Gemeente Goes wil komend jaar extra maatregelen nemen om haar jongste inwoners te beschermen tegen de risico’s van spelen op plaatsen waar lood in de bodem zit. Hierover is een voorstel aan de gemeenteraad gedaan.

  lees meer
 • Asielzoekerscentrum in Goes wordt heropend

  (25-10-2018)

  Deze week heeft ons college van burgemeester en wethouders ingestemd met een verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om opnieuw opvang voor maximaal 300 asielzoekers te realiseren in het asielzoekerscentrum aan de Albert Plesmanweg in Goes. Deze opvang is voor de periode van begin november 2018 tot uiterlijk 19 november 2019.

  lees meer
 • IKC Kloetinge

  (04-10-2018) lees meer
 • Gemeente Goes op zoek naar rookvrije locaties

  (01-10-2018)

  De gemeente Goes vraagt inwoners om rookvrije locaties aan te dragen. Inwoners kunnen hun suggesties mailen naar: rookvrijgoes@goes.nl

  lees meer
 • Goes legt twee minibossen aan

  (26-09-2018)

  De gemeente Goes gaat aan de slag met de aanleg van twee minibossen, ook wel tiny forests genoemd. Een tiny forest is een dichtbegroeid, inheems bos zo groot als een tennisbaan. Zo'n bosje in de buurt zorgt voor een gezondere leefomgeving en kan buurtbewoners dichter bij elkaar brengen.

  lees meer
 • De Japanse Duizendknoop

  (20-09-2018)

  De Japanse Duizendknoop is een snel groeiende en woekerende plant. Ze schiet in april uit de grond met rode uitlopers. Hier komen al snel groende bladeren aan met een grootte van 5-12 cm. De plant kan uitgroeien tot wel 3 meter hoog. In augustus bloeit de plant met kleine crème witte bloemen en in de winter sterft hij af maar blijven verdorde stengels staan.

  Door de sterke groeikracht verdrukt de Duizendknoop andere planten en maakt zelfs funderingen van wegen en gebouwen kapot.

  lees meer
 • Meer weten over de spooronderdoorgang?

  (05-09-2018)

  Na een flinke periode van voorbereiding is het zover: we zijn begonnen met de uitvoering van de spooronderdoorgang en een nieuwe weg nabij de Van Hertumweg, de Terwellegang. De onderdoorgang wordt aangelegd op het voormalige P&R-terrein aan de Lijnbaan en loopt onder het spoor door, tot in het Stationspark. Hier wordt de onderdoorgang middels een nieuwe weg aangesloten op het Poelplein.

  lees meer
 • Probleem in productieproces reisdocumenten

  (12-07-2018)

  Bij de productie van circa 5.000 paspoorten en identiteitskaarten heeft zich landelijk een technisch probleem voorgedaan.

  lees meer
 • Voordracht van nieuwe burgemeester!

  (05-07-2018)

  De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond 5 juli 2018 mevrouw drs. Margo Mulder MSc voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Goes.

  lees meer
 • Werkzaamheden parkeerautomaten

  (21-06-2018)

  In de week van 25 juni vinden er werkzaamheden plaats aan de parkeerautomaten. De pinpads worden vervangen en de mogelijkheid Tap&Go wordt toegevoegd aan de automaten. Met Tap&Go kun je voortaan parkeergeld betalen zonder je pincode in te hoeven voeren. 

  lees meer
 • MKB Roadshow op 2 juli!

  (21-06-2018)

  Zeeland wil graag inspelen op snel veranderende trends en ontwikkelingen binnen de technologie door het ondersteunen en aantrekken van start ups en bestaande bedrijven te inspireren om te gaan innoveren.

  lees meer
 • De Wingerd winnaar van de wisselbeker "Praktisch verkeersexamen Goes"

  (19-06-2018)

  De Wingerd heeft de wisselbeker voor het praktisch verkeersexamen 2018 gewonnen. De leerlingen van groep 7 van deze school behaalden het beste resultaat. Zij scoorden gemiddeld 76,8 van de 77 te behalen punten.

  lees meer
 • Aanvragen openbare laadpaal elektrische auto

  (13-06-2018)

  Heeft u een elektrische auto maar geen eigen oprit? In samenwerking met de gemeente verzorgt Allego openbare laadpalen in Goes.

  lees meer
 • Save the Date, MKB Roadshow!

  (05-06-2018)

  Heb jij een innovatief idee wat je graag wil uitbouwen tot een rendabel en snelgroeiend bedrijf? Kom dan naar de MKB Roadshow op maandag avond 2 juli.

  lees meer
 • Werkzaamheden St Maartenbrug in Goes

  (04-06-2018)

  Van maandag 11 juni tot en met vrijdag 15 juni is de St Maartenbrug afgesloten. Het val wordt vernieuwd, omdat de oude houten val versleten is.

  lees meer
 • Zorg dat je fiets op tijd weg is!

  (31-05-2018)

  Op maandag 4 juni worden de fietsenrekken aan de achterzijde van het station verplaatst om ruimte te maken voor de bouw van de spooronderdoorgang. De fietsenrekken zetten we dan een stukje verderop neer: naast ‘t Smoske. Zorg dus dat je fiets dus vóór maandag een ander plekje heeft. Vanaf zaterdag kun je je fiets kwijt in de tijdelijke voorziening die naast de bestaande rekken staat.

  lees meer
 • Extra omleiding Kattendijksedijk

  (29-05-2018)

  Vanaf woensdag 6 juni tot en met vrijdag 8 juni sluit waterschap Scheldestromen de Kattendijksedijk en het fietspad langs de weg af voor alle verkeer. Het fietspad wordt geasfalteerd en de verkeersdrempel in de Kattendijksedijk wordt aangelegd. Het verkeer wordt omgeleid. Er komt een extra omleiding voor het fietsverkeer. Voor het autoverkeer geldt de omleiding over de Oranjeweg-Patijnweg-Monnikendijk, zoals is aangegeven op de borden.

  lees meer
 • Spinselmot maakt spookachtig

  (23-05-2018)

  Ieder jaar in de maand mei worden vele bomen en struiken in bezit genomen door de spinselmot. De struiken en bomen zien er dan uit als in een griezelfilm met het witte spinsel en de kale takken. Niet zo fraai, maar het is niet schadelijk. Als u goed kijkt ziet u in het witte spinsel overal kleine gele rupsjes.

  lees meer
 • Kruispunt Buys Ballotstraat/Patijnweg vanaf vrijdag weer open!

  (22-05-2018)

  Vrijdag 25 mei is de kruising Buys Ballotstraat/Patijnweg gereed! Vanaf dat moment is het werk aan de weg klaar. De overweg wordt in het weekend van 25 oktober aangepakt. Tot die tijd is er nog 1 rijstrook afgesloten, waardoor de doorstroming nog niet optimaal is.

  lees meer
 • Verplaatsen auto's P&R terrein aan de Lijnbaan

  (07-05-2018)

  Het P&R terrein aan de Lijnbaan nabij het station in Goes is opgeheven omdat hier werkzaamheden worden uitgevoerd ten behoeve van de nieuwe spooronderdoorgang. We hebben ons best gedaan om alle eigenaren tijdig te informeren om hun auto te verplaatsen. Helaas zijn er een aantal auto’s blijven staan.

  lees meer
 • Kom je werken bij de gemeente Goes?

  (13-04-2018)

  Met meer dan 37.000 inwoners vormt Goes het dynamisch centrum van Zeeland. Op tal van terreinen gonst het van de activiteiten. Dat brengt bewoners, bedrijven en bezoekers veel goeds. De handelsgeest die de stad en omliggende dorpen typeert, bepaalt de manier waarop we samen leven en samenwerken: slagvaardig en met elkaar. Hierdoor woon en werk je er met plezier.

  lees meer
 • Sluiting AZC Goes

  (29-03-2018)

  Per 1 oktober 2018 sluit het AZC aan de Albert Plesmanweg in Goes.

  lees meer
 • Baggerwerkzaamheden in vijvers Kloetinge

  (28-03-2018)

  Eind maart/begin april worden in Kloetinge een aantal vijvers gebaggerd. Het betreft de vijvers aan de ’s-Heer Elsdorpweg, Klaasputhoek, Vijverweg en Marktveld.

  lees meer
 • Werkzaamheden 's-Heer Hendrikskinderen en 's-Heer Arendskerke

  (05-03-2018) lees meer
 • Baggerwerkzaamheden in watergangen en vijvers Noordhoek

  (01-03-2018)

  In maart worden in de wijk Noordhoek diverse watergangen en vijvers gebaggerd. Op bijgevoegde tekening kunt u zien om welke watergangen en vijvers het gaat.

  lees meer
 • Werk kruising Buys Ballotstraat/Patijnweg

  (13-02-2018)

  Op maandag 12 februari starten we met de voorbereidende werkzaamheden voor de reconstructie van het kruispunt Buys Ballotstraat/ Patijnweg. Vanaf vrijdagavond 16 februari sluiten we de spoorwegovergang Buys Ballotstraat af en gaan we écht aan de slag.

  lees meer
 • Baggerwerkzaamheden in watergangen en vijvers Hollandsche Hoeve en De Mirakel

  (27-12-2017)

  In januari en februari worden in de parken Hollandsche Hoeve en De Mirakel op verschillende plaatsen baggerwerkzaamheden uitgevoerd. 

  lees meer
 • 100 deelnemers gezocht voor afvaluitdaging

  (20-12-2017)

  Vooruitlopend op de invoering van het afvalinzamelingssysteem Diftar, start de gemeente Goes op 1 februari 2018 een afvaluitdaging voor 100 huishoudens in Goes.

  lees meer
Archief