HOME  |  In de gemeente  |  Monumenten

Monumenten

Goes telt een groot aantal historisch interessante panden, vooral in het gebied rond de kaden en rond de Grote Markt. De panden in de binnenstad zijn opgenomen in de speciale monumentenroute.

Daarnaast zijn panden uit de periode 1870-1940 geselecteerd, de zogenaamde 'jonge' monumenten. In het centrum vindt u ook veel 'kleine' monumenten, zoals gevelstenen die typerend zijn voor een bepaalde woning of straat. Nieuwe wijken, zoals het Goese Meer, staan in het teken van moderne architectuur. Ook veel bedrijven koppelen hedendaagse architectuur aan de functionaliteit van hun pand. De monumentenroute is verkrijgbaar bij het VVV en het Stadskantoor van Goes.

Gratis rondleidingen door stadsgidsen

In juli en augustus geven de stadsgidsen van Gilde de Bevelanden elke woensdagmiddag gratis rondleidingen. Klik voor hier de website www.gildedebevelanden.nl. Tijdens de rondleiding wordt gewezen op de vele mooie oude panden die Goes nog bezit en op de diverse bouwstijlen en verrassende uitzichten. De rondleiding duurt anderhalf uur en start om 14.00 uur vanaf de VVV aan de Singelstraat.