HOME  |  In de gemeente  |  Maaltijd Thuis

Maaltijd Thuis

Woont u in de gemeente Goes en bent u tijdelijk of langere tijd niet in de gelegenheid om zelf een warme maaltijd te verzorgen? Dan biedt Maaltijd Thuis (voorheen Tafeltje Dekje) uitkomst. Maaltijd THuis bezorgt van maandag tot en met vrijdag warme maaltijden bij u thuis.

De warme maaltijdvoorziening wordt uitgevoerd door Zorggroep Ter Weel.

Elke dag kunt u kiezen uit vijf verschillende maaltijden, waarvan twee met vlees, één met vis, een zoutarme maaltijd en een vegetarische maaltijd. Per week kunt u op een menulijst uw keuze aangeven. U kunt kiezen voor alleen een hoofdgerecht óf een hoofdgerecht met een voor- en nagerecht. De prijs van een volledige maaltijd (dus hoofd-, voor- en nagerecht) bedraagt € 9,21. Deze prijs is als volgt samengesteld:

  • Voorgerecht (soep) € 1,62
  • Hoofdgerecht € 6,94
  • Nagerecht € 0,65

Subsidie

Als u een laag inkomen heeft, is het mogelijk om een subsidie te krijgen op de maaltijdprijs. Deze subsidie wordt uitbetaald in de vorm van een korting van 40% op de maaltijdprijs. Met korting betaalt u dan voor een volledige maaltijd (inclusief voor- en nagerecht) € 5,53. De subsidie is bedoeld voor aanvragers met een inkomen dat niet hoger is dan 110% van het minimuminkomen. Als u zich aanmeldt, krijgt u bezoek van een medewerker van de gemeente die u meer over de subsidie kan vertellen.

Automatische incasso

Het betalen van de maaltijden gaat via automatischa incasso. Hiervoor moet u een machtiging ondertekenen en dient u ervoor te zorgen dat er voldoende saldo op uw bankrekening is om de nota te kunnen incasseren. De nota’s worden één keer per maand geïncasseerd.

Meer informatie

Wilt u zich aanmelden voor Maaltijd Thuis of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Maaltijd Thuis via (0113) 654 259 of via maaltijdthuis-goes@terweel.nl