HOME  |  In de gemeente  |  Laadpunten

Laadpunten

In de gemeente Goes zijn drie soorten openbare laadpunten aanwezig voor elektrische auto’s: de laadpalen van stichting e-laad, laadpalen in de parkeergarage van Ecotap en het snellaadstation op de Poel II.

Laadpalen E-laad

Rond de binnenstad zijn op drie locaties laadpunten aanwezig, welke in beheer zijn bij stichting e-laad. De laadpalen zijn te vinden op het Molenplein, het Hollandiaplein en de parkeerplaats op het Stationspark.

Om de e-laadpunten zoveel mogelijk vrij te houden zijn 2 parkeerplaatsen aangewezen waar uitsluitend elektrische auto’s mogen laden. Andere auto’s mogen hier niet parkeren. Let op: u bent wel, indien nodig, parkeerbelasting verschuldigd.

Laadpalen Ecotap

In de parkeergarage Centrum zijn op de derde verdieping 7 laadpalen aanwezig die in beheer zijn bij Ecotap. Aangezien deze laadpalen zich bevinden in de parkeergarage dient u rekening te houden met het normale parkeertarief voor het gebruik maken van de parkeergarage Centum. 

Snellaadstation Poel II

Op de parkeerplaats aan de Amundsenweg, tegenover autobedrijf Sturm, is een snellaadstation gerealiseerd. Hier zijn twee parkeerplaatsen door de gemeente aangewezen als laadplaatsen voor elektrische auto’s. Het is voor andere auto’s verboden om op deze plaatsen te parkeren.

Laadpaal aanvragen

Wilt u een laadpaal aanvragen? Via deze link leest u meer over de mogelijkheden, procedure en kunt u een laadpaal aanvragen. De laadlocatie wordt geen parkeerplaats op kenteken, het betreft een algemene laadplaats.