HOME  |  In de gemeente  |  Informatie over het coronavirus

Informatie over het coronavirus

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie over het coronavirus. Welke landelijke maatregelen gelden er en wat betekent dit voor de gemeente Goes? 

Maatregelen coronavirus

Op onderstaande pagina leest u de actuele maatregelen tegen de verspreiding van het virus.

Maatregelen tegen verspreiding coronavirus
Coronamaatregelen binnenstad

Op onderstaande pagina leest u welke maatregelen in de binnenstad gelden om het coronavirus tegen te gaan.

Coronamaatregelen binnenstad
Testen op het coronavirus in Zeeland

Hoe gaat het in zijn werk als u zich wil laten testen op het coronavirus? Waar in Zeeland is testen mogelijk? U leest het op onderstaande pagina.

Testen op het coronavirus in Zeeland


 

Vaccineren

Ook in Zeeland is er een start gemaakt met de vaccinatie tegen het coronavirus. Dit vindt plaats in de Zeelandhallen in Goes, Snow World in Terneuzen, Studio A58 in Middelburg of aan de Grevelingenstraat in Zierikzee. Heeft u vragen over het vaccineren, kijk dan voor antwoorden en informatie op onderstaande pagina.

Vaccineren
Wat betekent dit voor de dienstverlening van de gemeente Goes?

We blijven u zo goed mogelijk van dienst en volgen in ons dagelijks werk de richtlijnen van de landelijke overheid. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over onze dienstverlening. Antwoorden op deze vragen vindt u op de pagina hieronder.

Dienstverlening in verband met coronavirus
 


Informatie voor ondernemers

De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn bestaande en nieuwe regelingen van kracht waar u als ondernemer op dit moment gebruik van kunt maken, zoals werktijdverkorting of belastinguitstel. Bekijk hieronder wat de mogelijkheden zijn.

Informatie voor ondernemers
Informatie over sporten

De maatregelen over sporten zijn wat versoepeld. Op deze pagina leest u wat dit betekent voor de gemeente Goes.

Informatie over sporten
 

Informatie Sociaal Domein

De gemeente helpt scholen, peuteropvang en sportverenigingen tijdens de coronacrisis. Op deze pagina leest u hoe.

Informatie over sociaal domein

 

Informatie over het onderwijs

Het basisonderwijs, het speciaal basisonderwijs, de kinderopvang en de buitenschoolse opvang zijn weer open. Ook het middelbaar onderwijs, het mbo, hbo en het wo zijn (gedeeltelijk) geopend. Op deze pagina leest u wat dit betekent voor zowel kinderen als ouders uit de gemeente Goes.

Informatie over het onderwijs
 


Vragen of meer informatie?

Op de website van het RIVM vindt u vragen en antwoorden en de meest actuele informatie over het coronavirus: www.rivm.nl/coronavirus.

Noodverordening

In verband met de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 die per 1 december 2020 geldt, is de meest recente noodverordening ingetrokken. Het intrekkingsbesluit vindt u hier, net als het intrekkingsbesluit aanwijzing boa's.

Liveblog

Op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus in Zeeland? Volg dan de liveblog op www.zeelandveilig.nl/coronavirus.

Landelijk publieksinformatienummer 

Heeft u vragen over het coronavirus? Bel dan met het landelijke publieksinformatienummer 0800 1351. Het nummer is vanuit het buitenland te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351. Telefonisch vragen stellen over het coronavirus is dagelijks mogelijk tussen 8:00 uur en 20:00 uur.