HOME  |  In de gemeente  |  Informatie over het coronavirus

Informatie over het coronavirus

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie over het coronavirus. Welke landelijke maatregelen gelden er en wat betekent dit voor de gemeente Goes? 

Maatregelen coronavirus

De landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in Nederland gelden tot en met 28 april 2020. De gemeente Goes volgt deze lijn. Op onderstaande pagina leest u de actuele maatregelen tegen de verspreiding van het virus. 

Maatregelen tegen verspreiding coronavirus
 

Wat betekent dit voor de dienstverlening van de gemeente Goes?

We blijven u zo goed mogelijk van dienst en volgen in ons dagelijks werk de richtlijnen van de landelijke overheid. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over onze dienstverlening. Antwoorden op deze vragen vindt u op de pagina hieronder.

Dienstverlening in verband met coronavirus
Informatie voor ondernemers

De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn bestaande en nieuwe regelingen van kracht waar u als ondernemer op dit moment gebruik van kunt maken, zoals werktijdverkorting of belastinguitstel. Bekijk hieronder wat de mogelijkheden zijn.

Informatie voor ondernemers


 

Grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen kunnen vanaf 22 maart een vignet gebruiken om sneller de grens tussen BelgiĆ« en Nederland te passeren. Het vignet dient om te voorkomen dat grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen worden opgehouden bij de grens en kan enkel door hen worden gebruikt. Zie bericht van Rijksoverheid.

 Het vignet is aan te vragen op de website van het Nationaal Crisiscentrum.

Vragen of meer informatie?

Op de website van het RIVM vindt u vragen en antwoorden en de meest actuele informatie over het coronavirus: www.rivm.nl/coronavirus.

Noodverordening

Lees hier de noodverordening die sinds 27 maart 2020 in Zeeland van kracht is. Het aanwijzingsbesluit van Boa's dat hiermee samenhangt, vindt u op deze pagina.

Liveblog

Op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus in Zeeland? Volg dan de liveblog op www.zeelandveilig.nl/coronavirus.

Landelijk publieksinformatienummer 

Heeft u vragen over het coronavirus? Bel dan met het landelijke publieksinformatienummer 0800 1351. Het nummer is vanuit het buitenland te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351. Telefonisch vragen stellen over het coronavirus is dagelijks mogelijk tussen 8.00 uur en 20.00 uur.