HOME  |  In de gemeente  |  Informatie over het coronavirus

Informatie over het coronavirus

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie over het coronavirus. Welke landelijke maatregelen gelden er en wat betekent dit voor de gemeente Goes? 

Maatregelen coronavirus

De landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in Nederland zijn verder versoepeld. De gemeente Goes volgt deze lijn. Op onderstaande pagina leest u de actuele maatregelen tegen de verspreiding van het virus en de versoepelingen.

Maatregelen tegen verspreiding coronavirus
 

Wat betekent dit voor de dienstverlening van de gemeente Goes?

We blijven u zo goed mogelijk van dienst en volgen in ons dagelijks werk de richtlijnen van de landelijke overheid. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over onze dienstverlening. Antwoorden op deze vragen vindt u op de pagina hieronder.

Dienstverlening in verband met coronavirus
 

Informatie voor ondernemers

De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn bestaande en nieuwe regelingen van kracht waar u als ondernemer op dit moment gebruik van kunt maken, zoals werktijdverkorting of belastinguitstel. Bekijk hieronder wat de mogelijkheden zijn.

Informatie voor ondernemers

 

Informatie over sporten

Op 24 juni zijn verdere versoepelde coronamaatregelen met betrekking tot sporten voor mensen in iedere leeftijdscategorie bekendgemaakt. Op deze pagina leest u wat dit betekent voor de gemeente Goes.

Informatie over sporten
 

Informatie Sociaal Domein

De gemeente helpt scholen, peuteropvang en sportverenigingen tijdens de coronacrisis. Op deze pagina leest u hoe.

Informatie over sociaal domein

 

Informatie over het onderwijs

De basisschool en het speciaal onderwijs zijn na de zomervakantie volledig open. Op deze pagina leest u wat dit betekent voor zowel kinderen als ouders uit de gemeente Goes.

Informatie over het onderwijs

 

Vignet

Grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen kunnen sinds zondag 22 maart een vignet gebruiken om sneller de grens tussen België en Nederland te passeren. Het vignet dient om te voorkomen dat grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen worden opgehouden bij de grens en kan enkel door hen worden gebruikt. Zie bericht van Rijksoverheid.

Het vignet is aan te vragen op de website van het Nationaal Crisiscentrum.

Vragen of meer informatie?

Op de website van het RIVM vindt u vragen en antwoorden en de meest actuele informatie over het coronavirus: www.rivm.nl/coronavirus.

Noodverordening

Lees hier de noodverordening die sinds 29 mei 2020 in Zeeland van kracht is. Het aanwijzingsbesluit van Boa's dat hiermee samenhangt, vindt u op deze pagina.

Liveblog

Op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus in Zeeland? Volg dan de liveblog op www.zeelandveilig.nl/coronavirus.

Landelijk publieksinformatienummer 

Heeft u vragen over het coronavirus? Bel dan met het landelijke publieksinformatienummer 0800 1351. Het nummer is vanuit het buitenland te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351. Telefonisch vragen stellen over het coronavirus is dagelijks mogelijk tussen 8.00 uur en 20.00 uur.

Versoepeling toerisme

Sinds mei zijn de maatregelen voor het toerisme in Zeeland versoepeld. 

Op deze pagina op ZeelandVeilig.nl vindt u de veel gestelde vragen en antwoorden over het toerisme.

Heeft u vragen?
Heeft u een vraag met betrekking tot toeristisch ondernemerschap, waarvan het antwoord niet in het overzicht van vragen en antwoorden staat, dan kunt u contact opnemen met Impuls Zeeland via coronaloket@impulszeeland.nl of (0118) 236035 (tijdens kantooruren).

Heeft u als toerist vragen over de Zeeuwse maatregelen? Dan kunt u bellen naar VVV Goes: (0113) 235990.

Heeft u vragen als recreatieondernemer over uw (mini)camping/ vakantiepark?
Dan kunt u bellen met Impuls Zeeland.  Telefoonnummer: (0118) 236 035
Bereikbaar9:00 – 17:00 uur op donderdag en vrijdag
Buiten kantooruren kunt u een e-mail sturen aan: coronaloket@impulszeeland.nl  
                           

Heeft u vragen als vaste gast over uw tweede woning of vaste sta-plek?
Neem dan contact op met de gemeente waar uw tweede woning / vaste sta-plek is gevestigd.
Telefoonnummer: 14 0113

Wie kan meedoen met de regeling van vijftien procent verhuur?
Iedere ondernemer die bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven als logiesverstrekker en het recht heeft de logiesaccommodatie te verhuren, kan meedoen. Sinds vrijdag 1 mei moet men zich dan registreren via een link op www.zeelandveilig.nl/corona. Zo wordt bijgehouden dat niet meer dan vijftien procent van de beschikbare plaatsen wordt verhuurd. Er is ook een rekenvoorbeeld beschikbaar. Particuliere verhuur is niet toegestaan.