HOME  |  In de gemeente  |  Informatie nieuwbouw IKC Kloetinge

Informatie nieuwbouw IKC Kloetinge

 

Integraal Kindcentrum Kloetinge

De Kloetingseschool en Kibeo maken sinds begin 2020 gebruik van het Integrale Kindcentrum Kloetinge. Het is een fijne plek voor de kinderen uit Kloetinge en omstreken. Een plaats waar veilig én met plezier geleerd en gespeeld kan worden. Ook is het IKC duurzaam: het is gasloos gebouwd en bij de bouw zijn ook duurzame technieken gebruikt. 

     

Bouwjournaal

Een aantal kinderen van de Kloetingseschool was zo enthousiast over de nieuwbouw dat ze in een eigen persbureau verslag deden van de vorderingen van de bouw. Super leuk! Bekijk hier het eerste filmpje:
 

Via deze link kon u zich ook abonneren op het bouwkanaal van de schoolkinderen. Er volgden nog talloze video’s waar je blij van werd en die alle ervaringen in beeld brachten met de bouw van het IKC! 

Ontwerp IKC

Het IKC wordt omringd door groen en vormt de beëindiging van het groene lint door het dorp. Middels een sterke (pedagogisch) inhoudelijke leerlijn en ruimtelijke samenwerking tussen KIBEO en de Kloetingseschool wordt het IKC een plek om te spelen en te leren voor alle kinderen tussen de 0 en 12 jaar. De lokalen en de groepsruimtes liggen rondom grote centrale onderwijsruimtes. Deze ‘pleinen’ worden gebruikt voor individueel onderwijs en centrale activiteiten binnen het IKC en de BSO.

Het ontwerp kenmerkt zich door een metselwerk plint met daarboven drie houten volumes die in schaal en maat aansluiten bij de omringende wijk. De lessenaarsdaken brengen daglicht tot diep in het gebouw en worden gebruikt voor zonnepanelen. Door het lichte metselwerk en de verticale houten geveldelen wordt het een licht gebouw in het groen

Het definitieve ontwerp van het IKC is in 2018 vastgesteld door het college van B&W. Op 9 en 10 oktober van dat jaar hebben we dit ontwerp tijdens informatiebijeenkomsten gepresenteerd aan de toekomstige gebruikers (de Kloetingseschool en Kibeo), betrokken ouders, omwonenden en andere geïnteresseerden. De bijbehorende 3-d tekeningen vindt u onderaan deze pagina. Voor de geïnteresseerden plaatsen we hier ook de technische tekening van de buitenruimte en van de binnenkant van het gebouw.

Planning

Kibeo heeft op maandag 24 februari het IKC Kloetinge in gebruik genomen. De Kloetingseschool deed dit een week later, op maandag 2 maart. Aan de openbare ruimte vinden momenteel afrondende werkzaamheden plaats.

Nieuws

Het IKC Kloetinge is inmiddels in gebruik genomen. De werkzaamheden aan de Zomerweg zijn afgerond en de straat is weer toegankelijk voor het verkeer. Bepaalde werkzaamheden zijn in verband met het coronavirus eerder uitgevoerd. Hierdoor is bijna alles wat gedaan moest worden, afgerond. De feestelijke opening van het IKC die gepland stond voor woensdag 20 mei, gaat echter helaas niet door. Van uitstel komt vooralsnog geen afstel. We houden alle ontwikkelingen rondom de corona-maatregelen goed in de gaten. Zodra er weer evenementen mogen plaatsvinden, leggen we een nieuwe datum vast om het feestje alsnog te vieren. 

nieuwsbrief november 2018
nieuwsbrief december 2018 
extra mailing aan scholen fietsveiligheid januari 2019
nieuwsbrief februari 2019
nieuwsbrief maart 2019
nieuwsbrief april 2019

nieuwsbrief juli 2019
nieuwsbrief september 2019
nieuwsbrief februari 2020

Vragen en meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u bij voorkeur via de e-mail contact met ons opnemen: ikckloetinge@goes.nl U kunt eventueel ook telefonisch contact zoeken. U kunt dan vragen naar Maurits Otte, projectmanager IKC Kloetinge, 0113 249 859.