HOME  |  In de gemeente  |  Goes Beter Bereikbaar  |  Poelplein en M.A. De Ruijterlaan

Poelplein en M.A. De Ruijterlaan

Omwonenden en verkeersdeelnemers ervaren al enige tijd dat de doorstroming en verkeersveiligheid op de M.A. De Ruijterlaan niet optimaal is. Het college adviseert daarom om ook dit onderdeel op te pakken als onderdeel van Goes Beter Bereikbaar. Daarnaast wordt de rotonde Poelplein aangepast om er voor te zorgen dat al het verkeer vlot op de nieuwe spooronderdoorgang aansluit. Beide ontwerpen zijn inmiddels uitgewerkt. Op dit moment werken we nog met een oostelijke en westelijke variant, een keuze in de varianten is afhankelijk van de verwerving van gronden. Hieronder kunt u het ontwerp downloaden.

De gemeenteraad zal eind dit jaar een besluit nemen over beide verkeerspleinen.

M.A. De Ruijterlaan

Door de aanleg van de spooronderdoorgang komt de spoorwegovergang Van Hertumweg te vervallen. Het is daarom noodzakelijk om het  kruispunt M.A. de Ruijterlaan/W. Barentszstraat aan te passen om het oversteken makkelijker te maken. Daarom willen we een rotonde aanleggen aan het uiteinde van de onderdoorgang, waardoor het verkeer vanaf het Marconigebied eerst rechtsaf gaat, de rotonde rond rijdt en zo richting het centrum kan. Linksaf slaan wordt dus niet meer mogelijk.

Om het fietsverkeer veilig te laten oversteken, komt er een dubbelzijdig fietspad aan een zijde van de weg richting het Poelplein.

Alle informatie over M.A. De Ruijterlaan lees je hier.

Van Hertumweg

Ter hoogte van de bestaande aansluiting op het Stationspark wordt ook een rotonde aangelegd, waarmee het verkeer naar het Stationspark en de Van Hertumweg wordt ontsloten. Nabij de rotonde kunnen fietsers op 1 plek oversteken.

Poelplein

Het Poelplein blijft grotendeels ’t zelfde, maar voor fietsers verandert er wel het een en ander. Nu kunnen fietsers de rotonde nog rond rijden, straks steek je over op de Fruitlaan en de Van Hertumweg (zuid). Er komt ook een nieuw dubbelzijdig fietspad aan de zuidzijde van de A. Fokkerstraat.

Alle informatie over 't Poelplein lees je hier.

Meer weten? Bel dan met technisch projectleider Seph Krijger, via 0113-249763.