HOME  |  In de gemeente  |  Belparkeren

Belparkeren

Wilt u zich geen zorgen maken of u wel genoeg kleingeld of uw pinpas bij heeft? En wilt u het risico op een parkeerboete vermijden? Met belparkeren kunt u snel en gemakkelijk parkeren in Goes zonder te denken aan uw pinpas of contant geld. U betaalt alleen voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd.

Belparkeren kan in Goes bij alle parkeerplaatsen op straat. Het werkt op basis van kentekenregistratie. U betaalt achteraf én per minuut  door het aan- en afmelden van uw parkeeractie met uw mobiele telefoon. Handig, want u hoeft geen kleingeld meer op zak te hebben voor de parkeerautomaat.

Voordelen

Belparkeren biedt veel voordelen. Zo betaalt u alleen voor de tijd die u ook daadwerkelijk hebt geparkeerd. U hoeft nooit meer te zoeken naar muntgeld of terug naar de auto om een nieuw kaartje te kopen. Door u aan te melden bij een belprovider naar keuze kunt u ook gebruik maken van belparkeren in andere gemeenten in Nederland. Inmiddels zijn er zo’n 140 gemeenten in Nederland waar u gebruik kunt maken van belparkeren. Ook in onze omliggende gemeenten, zoals Terneuzen, Vlissingen, Veere, Middelburg en Schouwen - Duiveland.

In Goes kunt u voor het parkeren op straat gebruik maken van elke in Nederland actieve provider voor mobiel parkeren, hier zitten enkele providers tussen die ook in België actief zijn. De gemeente Goes wil met deze extra service het betalen voor parkeren klantvriendelijker maken.

Om van mobiel parkeren gebruik te maken, dient u zich eenmalig te registreren bij o.a. de volgende aanbieders: ANWB parkeren, Ease2pay, EasyPark, GoSparc, MKB Brandstof, Multi Tank card, My Order, ParkD, Park-line, Parkmobile, Parksen, Q-park, SMS Parking, Stadsparkeren, Sunhill, Ulu en Yellowbrick. Registratie vindt plaats via de websites of in de app van deze bedrijven. Direct of binnen enkele dagen na registratie ontvangt u een bevestiging.

Kosten
De kosten bestaan uit registratiekosten, vaste abonnementskosten (optioneel), afhankelijk van de gekozen provider en variabele parkeerkosten en afhankelijk van de geldende parkeertarieven. De verrekening hiervan is achteraf, via automatische incasso of creditcard. U kunt uiteraard ook gewoon met contant geld en uw pinpas blijven betalen.
 

Hoe werkt het?

Zones
Bij alle parkeerautomaten in de Gemeente Goes staan zonenummers vermeld. Deze code geeft u door aan uw belprovider (telefonisch, per sms of via de app). De parkeertarieven zijn gelijk voor iedere vorm van betalen. U betaalt dus hetzelfde tarief voor belparkeren als wanneer u contant of met uw pinpas zou betalen bij de parkeerautomaat op straat.

1. Parkeer uw auto

2. Meld u aan
U meldt uw parkeeractie aan via de telefoon, per sms of via een app met het zonenummer dat vermeld staat op de parkeerautomaat.

3. Meld u af
Wanneer u vertrekt dan meldt u zich weer af op dezelfde wijze, volgens de instructies van uw aanbieder.

4. Betaling
De belparkeerprovider verrekent de parkeerkosten met u.

Hieronder vindt u een overzicht van de parkeerzones. Deze corresponderen met de zonenummers boven de parkeerautomaten en in uw app.

Te downloaden: