HOME  |  In de gemeente  |  Beeldende kunst

Beeldende kunst

De werkgroep Kunst in Openbare Ruimte (KOR) regelt het plaatsen van kunstwerken in de openbare ruimten van de gemeente Goes. Regelmatig worden er in de gemeente nieuwe kunstwerken geplaatst, waardoor we een veelzijdig en dynamisch kunstaanbod creëren.

Op www.pinterest.com/gemeentegoes vindt een overzicht van foto's van alle kunstwerken in de gemeente Goes. Door kunst in de openbare ruimte wordt beeldende kunst betrokken bij het dagelijks bestaan van de burgers.

Op onderstaande kaart vindt u alle kunstwerken van de gemeente Goes.

Galeries en ateliers

In de gemeente zijn verschillende galeries en ateliers te vinden.

Galerie Van den Berge is een van de meest vooraanstaande galeries voor hedendaagse kunst in ons land. De galerie is gevestigd aan de Albert Joachimikade 5 te Goes. Informatie met betrekking tot tentoonstellingen en openingstijden zijn te vinden op de website van galerie van den Berge www.galerievandenberge.nl. Openingstijden: donderdag t/m zaterdag 12.00 - 17.00 uur.

Kunstuitleen de Bevelanden biedt nog steeds de mogelijkheid om kunstwerken te lenen, sparen en kopen. Kunst wordt zo voor iedereen bereikbaar. Ook organiseert de Kunstuitleen regelmatig exposities, voor meer informatie zie www.kunstingoes.nl.

Exposities in het Stadskantoor

Ook in de hal van het Stadskantoor van Goes wordt elke maand een expositie georganiseerd. Vaak gaat het om werk van inwoners, een expositie door het Gemeentearchief of over een maatschappelijk onderwerp. De agenda vindt u op de website van het Gemeentearchief.

Wilt u zelf exposeren in onze hal? Neem dan contact op met Willy van Meegen van het Gemeentearchief. Zij is bereikbaar via expositiegemeentearchief@goes.nl. Meer informatie vindt u hier.

Cursussen kunst en cultuur

Het Historisch Museum De Bevelanden aan de Singelstraat verzorgt lezingen en cursussen over  kunstgeschiedenis. Voor meer informatie zie: www.hmdb.nl

Kunstroutefolder Goes

Er zijn maar liefst 54 buitenkunstwerken te vinden in de gemeente Goes. Sommige zullen u bekend voorkomen en andere zijn u misschien nog nooit opgevallen. Om kennis te maken met een deel van de uiteenlopende kunstwerken in Goes, heeft de gemeente Goes een kunstroutefolder uitgebracht. In de folder zijn een fiets- en wandelroute uitgestippeld door heel Goes. Op locatie komen bij alle kunstwerken nog informatiebordjes te staan.  

De kunstroutefolder is gratis af te halen bij o.a. het Stadskantoor, de VVV, de Kunstuitleen, Theater de Mythe en Podium ‘t Beest. De kunstroutefolder Wandel en Fiets kunt u ook hieronder downloaden.