Huwelijksakte of akte geregistreerd partnerschap aanvragen

Algemeen

Bent u in Goes getrouwd? Of heeft u in Goes uw partnerschap laten registreren? Dan kunt u hiervan een schriftelijk bewijs aanvragen. U krijgt dan een afschrift of uittreksel van de akte.

Voorwaarden

  • U bent in Goes getrouwd of een geregistreerd partnerschap aangegaan.

Hoe werkt het?

Een instantie vraagt u om een huwelijksakte of akte van uw geregistreerd partnerschap. U vraagt deze aan bij de gemeente waar u getrouwd bent of het partnerschap bent aangegaan.

U bent getrouwd

U krijgt een afschrift of een meertalig (internationaal) uittreksel van de akte. De originele akte blijft eigendom van de gemeente.

Welk document heb ik nodig?

Meestal vertelt de instantie die de akte wil hebben welk document u nodig heeft. Zij geeft ook aan hoe oud het document mag zijn. Het verschil tussen het afschrift en het uittreksel:

  • Op een afschrift staat precies hetzelfde als op de akte zelf. Het heet ook wel een ‘gewaarmerkt afschrift’. Het afschrift is alleen in het Nederlands verkrijgbaar.
  • Een meertalig (internationaal) uittreksel is een samenvatting van de akte. Op het uittreksel staat een uitleg in 10 talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Grieks, Italiaans, Portugees, Turks en Servo-Kroatisch.

Bij de aanvraag van de akte kunt u aangeven welk document u wilt hebben.

U krijgt een afschrift van de akte. Dit heet ook wel een 'gewaarmerkt afschrift'. De originele akte blijft eigendom van de gemeente.

Afschrift in een andere taal

Het afschrift is alleen verkrijgbaar in het Nederlands. Heeft u een afschrift van de akte in een andere taal nodig? Dan moet u dit afschrift zelf laten vertalen door een beëdigd tolk/vertaler.

Kosten 2024

Akte Burgerlijke Stand € 16,60

Hoelang duurt het?

Binnen één werkdag versturen wij de aktes. 

Let op: wij versturen deze met 48 uurs post.