Hoe zorg jij voor minder verspilling?

Eerst opmaken wat je nog in huis hebt, een boodschappenlijstje maken of je restjes invriezen. Dit zijn voorbeelden van verspilling tegengaan. Tijdens de Verspillingsvrije Week van 9 tot en met 15 september staan we stil bij hoe we samen verspilling kunnen verminderen.

Wist je dat

Eén huishouden in Nederland gemiddeld per jaar zo’n 33 kilo voedsel weggooit? En dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit opeten? Dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Dat is zonde! Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Tijdens de Verspillingsvrije Week staan we hier extra bij stil. Ben jij benieuwd naar makkelijke en slimme tips om minder te verspillen? Je ontdekt ze allemaal op www.samentegenvoedselverspilling.nl.

Minder verspillen is minder afval

Minder verspillen betekent ook dat we minder afval produceren. Denk er bijvoorbeeld aan om een eigen tas of krat mee te nemen als je boodschappen gaat doen. Of koop je groenten onverpakt en koop niets wat je niet nodig hebt. Meer weten over afval minderen? Kijk dan op afval.goes.nl/afvalvrij.