Hoe verzorgen en beheren wij onze bomen?

We besteden veel aandacht aan het beheer en onderhoud. Veiligheid staat voorop als het gaat om bomen in de openbare ruimte. We voeren daarom het hele jaar door werkzaamheden uit voor veilige en gezonde bomen, zoals snoeien, bemesten, kappen of rooien.

Hoe inspecteren wij onze bomen?

De inspectie van onze bomen doen we niet alleen. Een externe boomveiligheidscontroleur inspecteert elk jaar een derde van onze bomen en controleert de bomen op veiligheid en conditie. Zo komen alle bomen één keer in de drie jaar aan de beurt. Deze regelmatige inspectie is belangrijk, want soms zie je niet direct dat een boom ziek of onveilig is. Op basis hiervan bepalen wij welke maatregelen er nodig zijn per boom.

Welke maatregelen voeren wij uit?

Wij voeren een jaarlijkse onderhoud uit. We kijken dan naar de staat van onze bomen. Als de staat van de boom nog goed genoeg is, dan snoeien we de boom en laten we de boom staan. Daarnaast verbeteren we bij sommige bomen de bodem, bijvoorbeeld door bemesting. Zo kan de boom ook onder de grond goed blijven groeien. Soms is kappen of rooien nodig om licht en ruimte te krijgen voor andere planten of bomen of vanwege onveilige situaties.

Vragen?

Heeft u vragen over het verzorgen en beheren van de bomen in Goes? Neem dan contact op met Ben Burg via b.burg@goes.nl.