Gratis tegeltaxi voor een groener Goes

De gemeente Goes moedigt inwoners de komende tijd extra aan om tegels in de tuin te vervangen door groen. Om inwoners een handje te helpen, haalt de tegeltaxi van de gemeente Goes in de week van 17 tot en met 21 juni gratis tegels op. Ook krijgen inwoners voor iedere ingeleverde vierkante meter aan tegels een gratis plantje om hun tuin meteen weer in te richten.

NK Tegelwippen

De gemeente Goes heeft zich aangesloten bij het initiatief NK Tegelwippen 2024. Dit is een landelijke actie waarbij gemeenten samen met inwoners proberen om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Bijvoorbeeld bloemen, planten en bomen. Iedereen in de gemeente Goes kan meedoen.

Minder tegels en meer groen is beter voor het klimaat. Het zorgt bijvoorbeeld voor minder hitte op hete dagen en een prettige leefomgeving voor vogels, insecten en andere dieren. Door tegels in jouw tuin te vervangen door planten of bloemen, maken we onze gemeente niet alleen groener, maar zorgen we ook voor een gezonde leefomgeving.

Joan Veldhuizen
Wethouder

Tegeltaxi in juni en oktober

Om inwoners letterlijk een handje te helpen, zet de gemeente een gratis tegel ophaalservice in. In de week van 17 tot en met 21 juni 2024 haalt de buitendienst de gewipte tegels gratis op met een tegeltaxi. Inwoners kunnen de tegeltaxi tot en met vrijdag 7 juni aanvragen via het online formulier op www.goes.nl/tegelwippen-2024. Een tweede ophaalronde volgt in oktober. Dan rijdt de tegeltaxi in de week van 7 tot en met 11 oktober 2024.

Gratis plantjes voor de deelnemers

Goesenaren die gebruik maken van de tegeltaxi krijgen per vierkante meter aan ingeleverde tegels één plantje cadeau. Zo kan de tuin gelijk weer ingericht worden met groen. 

Kijk voor meer informatie over de tegeltaxi, het NK tegelwippen of de voorwaarden voor de gratis plantjes op www.goes.nl/tegelwippen-2024.