Gratis babystartpakket in Goes

Elk kind heeft recht op een goede start, ook kinderen in de gemeente Goes. Daarom gaat de gemeente Goes een samenwerking aan met Stichting Babyspullen. (Aanstaande) ouders met een minimuminkomen, kunnen een gratis babystartpakket ontvangen. Hierin zitten basisproducten om de baby de eerste periode goed te kunnen verzorgen.

Tussenpersoon

(Aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben, kunnen een babystartpakket aanvragen via een tussenpersoon. Deze tussenpersonen zijn de SMWO, Kwakkenbos Bewindvoeringen, Leger des Heils, Schuldhulpverlening Zeeland, Vluchtelingenwerk Zuidwest Nederland, Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, Juvent Jongerenhuis Goes en de Provinciale Kraamzorg. De ouders ontvangen het pakket al tijdens de zwangerschap om stress en zorgen over de babyuitzet zoveel mogelijk te beperken.

Inhoud babystartpakket

De inhoud van het pakket bestaat uit kleding, verzorgingsproducten, speelgoed en beddengoed. Dit zijn de basisproducten om de baby in de eerste periode goed te verzorgen. In het pakket zitten nieuwe en gebruikte babyspullen. 

Uitbreiding regelingen

De babystartpakketten zijn één van de regelingen die de gemeente Goes inzet om mensen in armoede te ondersteunen. De komende periode werkt de gemeente aan een verdere uitbreiding van de regelingen. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen in de samenleving.