Goese ganzen verblijven tijdelijk in Hertenkamp Goes-Zuid

Goes en ganzen; een vertrouwd en herkenbaar beeld! Op verschillende plekken in de stad kom je de witte gans tegen. Als dier en mens met elkaar samenleven, dan is er uiteraard een zorgplicht voor de dieren. Zo wil je dat de dieren minimaal veilig en gezond zijn.

Maandag 14 februari 2022 start vogelspecialist Van Maaren met het verplaatsen van de ganzen naar Hertenkamp Goes-Zuid. De ganzen verblijven daar ongeveer een week. Ze krijgen pootringen met een nummer en een kleur. Dit is voor de dierenverzorgers handig, omdat ze dan precies alle gegevens kunnen opzoeken over de gans. Voor u, als inwoner, maakt het de ganzen herkenbaar, een leuk detail. En wanneer u bijvoorbeeld een gans ziet die verwond is, kunt u het nummer en de kleur doorgeven. Daarnaast worden de ganzen gecontroleerd op hun gezondheid en krijgen ze een vaccinatie.

Van Maaren Roofvogels

Als het over vogels gaat, werkt Goes al jaren samen met vogelspecialist Ruben van Maaren. Hij is het meest bekend van de overlastbestrijding van meeuwen, maar hij werkt – vaak op de achtergrond – ook samen met collega’s van de gemeente aan andere vogel actualiteiten.