Goes werken in de zorg

Goes blinkt uit door het aantal zorginstellingen in de gemeente.

Vlak naast de snelweg A58 staat het ADRZ. Dit ziekenhuis valt direct op u Goes in komt rijden. Door de plek waar het ADRZ staat, heeft Goes een belangrijke positie in Zeeland. Naast het ziekenhuis zijn er ook andere zorginstellingen in de stad op het gebied van: 

  • Senioren- en thuiszorg;
  • jongeren;
  • geestelijke zorg;
  • huis- en tandartsen en
  • revalidatie. Naast deze zorginstellingen is de GGD ook in Goes aanwezig. 

Goes heeft ook veel te bieden op het gebied van vacatures. Wonen en werken in een stedelijke omgeving die toch in de buurt ligt van zee en strand. Daarnaast zijn steden als Rotterdam en Antwerpen goed aan te reizen. Heeft u interesse? Bekijk hier alle vacatures in Zeeland op het gebied van zorg. 

Hieronder staan de verschillende soorten zorg die aanwezig zijn in Goes.

Jongeren

Voor jongeren zijn er verschillende organisaties aanwezig in Goes. Zo is het TEJO-huis vorig jaar geopend. Dit is de eerste in Nederland. In het TEJO-huis gaan jongeren in gesprek met verschillende professionals. 

Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) is er voor ieder gezin. Heeft u vragen over uw gezinssituatie, gezondheid, opvoeden en opgroeien? Deze vragen mag u allemaal stellen aan het CJG. 

Juvent biedt hulp aan jongeren, ouders en pleegouders in Zeeland. Dat doen zij zo dicht mogelijk bij gezinnen thuis. Waar het nodig is, ondersteunen zij hen in behandelgezinnen, gezinshuizen of speciale behandelgroepen.

Andere organisaties als Kentalis en Auris zijn ook aanwezig in Goes. Beide partijen zijn actief voor kinderen en jongeren met een spraak- en taalprobleem. Zij hebben als doel dat de kinderen beter leren spreken. 

Senioren

Er zijn in Goes veel seniorenorganisaties actief. Zo is thuiszorg ook een onderdeel van seniorenzorg. 

Binnen de thuiszorg zijn Allévo, SVRZ en Iriz Zorg de specialisten in Goes. Zij verzorgen de juiste zorg gewoon bij de mensen thuis. Dit gebeurt met een op maat gemaakt advies zodat ieder huishouden de juiste thuiszorg krijgt. 

Naast de thuiszorg zijn er ook woningen bij organisaties. SVRZ en Ter Weel hebben verschillende locaties waar senioren wonen.

ADRZ en revalidatiecentrum

Het ADRZ ligt aan de snelweg A58. Het ziekenhuis heeft een belangrijke positie in de regio. Binnen het ADRZ zijn verschillende specialisten aanwezig om de juiste zorg te bieden.

Achter het ziekenhuis ligt het revalidatiecentrum Revant Lindenhof, dat verschillende specialisaties in revalidatietechnieken heeft. 

Emergis

Emergis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg. Mensen met psychiatrische stoornissen, een verslaving of problemen op het gebied van veiligheid zijn daar aan het goede adres. Emergis is er voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Gehandicaptenzorg

Er zijn verschillende instellingen die zorgen bieden aan mensen met een beperking. Zowel thuiszorg als dagbesteding. Gors, 's Heeren Loo en Zuidwester staan klaar om mensen met een beperking te ondersteunen met hun dagelijkse dingen.