Goes vraagt inwoners naar veiligheid en leefbaarheid

Hoe veilig voelt u zich in uw woonomgeving? Heeft u vaak contact met andere buurtbewoners? Ergert u zich weleens aan rommel op straat?

Het zijn vragen uit de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor die willekeurig gekozen inwoners binnenkort per post
ontvangen. Het onderzoek moet een goed beeld geven van de veiligheidssituatie in de gemeente Goes.

Landelijk en gemeentelijk onderzoek

De Veiligheidsmonitor (uitgevoerd door I&O Research) is een landelijk en gemeentelijk onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Het vindt één keer in de twee jaar plaats. Het onderzoek in Goes begint rond woensdag 25 augustus. De resultaten komen naar verwachting in maart 2022 binnen.

Gemeente

De uitkomsten van het onderzoek gebruikt de gemeente voor het beoordelen en ontwikkelen van haar veiligheidsbeleid. Burgemeester Margo Mulder benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor. 'Dat we weten wat onze inwoners van de veiligheid en leefbaarheid vinden, vind ik heel belangrijk. Ik hoop daarom dat zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. Zo ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente. En daardoor hebben we de mogelijkheid om ons beleid nog beter af te stemmen op de wensen en ervaringen van inwoners.’

Vragenlijst

De vragenlijst is schriftelijk of online in te vullen.