Goes op de tiende plaats van economisch best presterende gemeenten

Gemeente Goes staat op de tiende plaats van economisch best presterende gemeenten. Dat maakte Bureau Louter vandaag bekend in Elsevier Weekblad.

Onderzoek

Bureau Louter doet elk jaar onderzoek naar de economische prestaties van alle gemeenten in Nederland. Ten opzichte van 2021 is Goes weer een plaatsje gestegen. 

Trots

Wethouder Stan Meulblok (Economische Zaken): ‘We zijn heel trots op onze Goese ondernemers en werknemers. Dit onderzoek laat zien dat hier heel hard gewerkt wordt. Prachtig nieuws dat we dit jaar op de tiende plaats staan in de ranglijst. Maar ook dat we al een paar jaar op of rond de tiende plaats staan. Het is dus geen eenmalige uitschieter, maar bewijst dat we in Goes een stabiel ondernemersklimaat hebben. Ook afgelopen jaar stonden ondernemers voor allerlei nieuwe uitdagingen, maar ondanks dat blijft Goes bijzonder sterk presteren op economisch gebied. Dat zie ik als groot compliment aan alle Goese ondernemers en werknemers.

Stabiel

Het jaarlijkse onderzoek door Bureau Louter maakt de economische prestaties van alle gemeenten onderling vergelijkbaar. Hoe de gemeente ervoor staat is gemeten aan de hand van de indicatoren economie, demografie en werkloosheid en bijstand. De economische prestaties van Goes zijn al jaren stabiel in het jaarlijkse onderzoek. We stonden in 2018 en 2019 op plaats tien, in 2020 op plek twaalf en vorig jaar waren we elfde.