Goes krijgt nieuwe skatebaan en pumptrack

De gemeenteraad van Goes gaf gisteravond groen licht voor de aanleg van een nieuwe skatebaan met pumptrack. Deze openbare sportvoorziening komt op de locatie van Multicourt Sportpark Het Schenge.

Krediet

De gemeenteraad heeft hiervoor een krediet beschikbaar gesteld van 932.000 euro. De gemeente werkt de plannen de komende maanden verder uit.  

Favoriete locatie

BAM Nederland heeft de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar verschillende locaties voor de nieuwe urban sportvoorziening. Daaruit bleek dat Sportpark Het Schenge bij alle partijen de favoriete locatie is. Er is een skatebaan met pumptrack voorzien, waar iedereen – van beginner tot professional – terecht kan met skateboards, stuntsteps, BMX-fietsen, etc. Ook de studenten van CIOS gaan de voorziening gebruiken.

Participatie

Bij de totstandkoming van dit raadsbesluit is breed overleg gevoerd met de toekomstige gebruikers van het park, waaronder vertegenwoordigers van de Skategroep jongeren in Goes-Zuid en jongerenwerk SMWO, CIOS (keuzevak Wielersport en Urban Sports) en de Toegankelijkheidsambassadeur Goes. Ook in het verdere traject vormt participatie een belangrijk onderdeel.