Goes gaat tijdelijk 400 extra asielzoekers opvangen in de Zeelandhallen

Het college van burgemeester en wethouders van Goes gaat in op een dringend verzoek van staatssecretaris Eric van den Burg om in elk geval tot 20 september maximaal 400 extra asielzoekers op te vangen in de Zeelandhallen.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaat deze crisisopvang inrichten. De eerste asielzoekers arriveren waarschijnlijk morgen al. Het college ziet dat de nood enorm hoog is. Burgemeester Margo Mulder: 'Er moet echt iets gebeuren om ervoor te zorgen dat mensen niet langer buiten hoeven te slapen in Ter Apel. Het is mogelijk om in de Zeelandhallen tijdelijk extra mensen op te vangen. We vinden dat we onder deze omstandigheden ervoor moeten zorgen dat er naast de noodopvang ook crisisopvang in de Zeelandhallen mogelijk moet zijn. We hebben wel een aantal harde voorwaarden gesteld om de veiligheid van onze inwoners en de asielzoekers te garanderen én toezeggingen aan inwoners en ondernemers na te komen.'

Voorwaarden

Met de staatssecretaris en het COA is afgesproken dat de voorwaarden voor deze crisisopvang dezelfde zijn als voor de noodopvang: in Goes worden geen asielzoekers uit veilige landen of vluchtelingen die geregistreerd staan als overlastgevers opgevangen. De politie heeft aangegeven dat er voor deze crisisopvang voldoende politiecapaciteit kan worden ingezet. En met Libema, eigenaar van de Zeelandhallen, is afgesproken dat de geplande evenementen door zullen gaan.

Vragen

Mocht u vragen hebben over deze extra crisisopvang, dan kunt u uw vraag en telefoonnummer mailen naar communicatie@goes.nl. Wij zullen u dan zo snel mogelijk bellen.