Wauters, H. (1884-1940)

Gemeentearchief
HOME  |  Vroege Goese fotografen  |  Wauters, H. (1884-1940)

Wauters, H. (1884-1940)

Henri Wauters, juwelier en amateurfotograaf, kwam als Belgische vluchteling bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog vanuit Antwerpen naar Goes. In 1921 ging hij weer terug.

Van mevrouw Mirjam Borghgraef ontvingen wij de volgende informatie over Henricus Wauters. Wauters was de peetoom van haar tante mevrouw Irma Kramer-Borghgraef, zus van Mirjams vader de heer Henk Borghgraef, van wie wij al eerder informatie over Wauters ontvingen.

Mevrouw Kramer weet dat Henri Wauters is geboren in 1884. Hij trouwde op 5 november 1918 met Irma Borghgraef, naar wie zij vernoemd is. H. Wauters is overleden in 1940 te Antwerpen.


Zijn schoonvader Cyriel Borghgraef kon niet naar de uitvaart vanwege het uitbreken van WO II. Cyriel Borghgraef had twee broers boven zich en vier zussen onder zich: Albert, Leon, Cyriel, Irma (getrouwd met Henricus Wauters), Josphine, Madeleine en Mia.


Het Gemeentearchief verzamelt foto's van Henri Wauters die hij in zijn Goese periode maakte. Kijk hieronder welke foto's wij ontvingen.

Heeft u ook foto’s van Henri Wauters die mogelijk in Goes gemaakt zijn? Het Gemeentearchief wil ze graag zien! Stuurt u s.v.p. een mail naar gemeentearchief@goes.nl.

Wij hebben zowel belangstelling voor echte foto's als voor scans van foto's. Ook kunnen wij uw foto's scannen, waarna u ze weer retour krijgt.

Meer lezen over schenken of in bewaring geven aan het Gemeentearchief Goes