Cultuurhistorische knooppuntenfietstocht (FIKS) met MP3

Gemeentearchief
HOME  |  Rubrieken  |  Wandel- en fietsroutes  |  Cultuurhistorische knooppuntenfietstocht (FIKS) met MP3

Cultuurhistorische knooppuntenfietstocht (FIKS) met MP3

 

 

Themaroute Cultureel erfgoed in Goes en omgeving

 

 

De gemeente Goes heeft samen het Routebureau van de VVV Zeeland een themaroute Cultureel Erfgoed in Goes e.o. opgesteld. Deze fietstocht is samengesteld op basis van de knooppunten van het fietsknooppuntensysteen (FIKS) in Goes e.o. 

 

Doel van het ontwikkelen van een thema FIKS-route is om het cultureel erfgoed in het algemeen en het maritieme erfgoed in het bijzonder onder de aandacht te brengen, bij zowel toeristen als eigen inwoners.

 

In de dorpen waar de fietstocht doorheen leidt zijn tekstpanelen geplaatst met daarop cultuurhistorische informatie. De deelnemer, maar ook andere bezoekers, krijgen zo nog meer informatie.

 

Bijzonder is verder dat de themaroute ook op een andere manier kan worden beleefd dan op de gebruikelijk wijze met een routekaart en de vermelde achtergrondinformatie. Op de routekaart staan namelijk 10 audiopunten aangegeven met een koptelefoon. Op deze plaatsen krijg je via een geluidsfragment meer informatie te horen over de bezienswaardigheden.
De MP3 bestanden kunnen gratis via
www.mp3routes.nl  gedownload worden of er kan bij het VVV-kantoor in Goes een hoofdtelefoon met de geluidsfragmenten worden gehuurd.
Je gaat op pad met de routekaart en een MP3-speler. Wanneer je een bezienswaardigheid tegenkomt, kun je op de afspeellijst (gratis verkrijgbaar de VVV) controleren welk audiofragment hierover meer informatie geeft.


De laatste jaren is aandacht voor het maritieme erfgoed sterk toegenomen, zeker ook binnen de Oosterschelderegio. Het ontstaan van het Zeeuwse landschap is hier onlosmakelijk verbonden met het omliggende water. Een verlaten veersteiger, een verstild haventje of een oude scheepswerf; het zijn allemaal erfenissen uit een maritiem verleden.
Tijdens het fietsen van deze route komt het verleden tot leven en ontdek je de mooiste monumenten van Goes en omgeving. Wij wensen een ieder een interessante en plezierige fietstocht.

 

De fietstocht is te downloaden via  www.routesinzeeland.nl/ 

Themaroute:Cultuuurhistorisch Goes