Visser en Slotemaker

Gemeentearchief
HOME  |  Geschiedenis regio  |  Voorouderonderzoek  |  Visser en Slotemaker

Visser en Slotemaker


V.l.n.r. Corry Visser, Cees den Hartog, Marcel Plompen en Jopie Visser


Cees den Hartog uit Dordrecht zoekt de genealogie uit van zijn vrouw en haar zus, Corry en Jopie Visser. Met hen en zijn zwager bracht hij een bezoek aan het Gemeentearchief. Het viertal verblijft in een huisje in Kamperland.

Hij zoekt nu de huwelijksakte van Jacob Visser en Barbera Slotemaker, voorouders van de zussen. Vooral omdat hij wil weten wie de vader van Jacob is. Veel heeft hij wel gevonden via www.zeeuwengezocht.nl, maar deze gegevens niet.


Trouwboeken

Van Jacob weet hij alleen dat hij in 1767 overleden is. Zijn geboortedatum niet. Hij moet dus met aannames werken.

Als hij ongeveer in 1700 geboren is, dan zou het huwelijk bijvoorbeeld ergens tussen de 1720 en 1725 geweest kunnen zijn. Die huwelijksaktes uit die periode heeft hij nu doorgenomen. Vanaf fotokopieën.
 

Pagina uit gefotokopieerd huwelijksboek van Goes


In de jaren zeventig heeft het Gemeentearchief alle doop-, trouw- en begraafboeken van Goes en de dorpen gekopieerd, om de originelen te beschermen. In het pre-digitale tijdperk was daar erg veel vraag naar in de studiezaal. Deze boeken berustten ooit in de kerken. In de Franse tijd zijn ze gevorderd en naar de gemeenten overgebracht.


Volgende keer beter

Helaas, het huwelijk van Jacob en Barbera zat er niet tussen, in dit tijdvak. De mensen werden vroeger niet zo oud. Best kans dat Jacob bijvoorbeeld in 1720 geboren was en dat het huwelijk in de jaren veertig was. Dat wordt nog even zoeken. Maar niet vandaag, ze willen ook de stad nog even in. Hij komt er een andere keer voor terug.

Juli 2017