Oude familieportretten - Piet Leupen

Gemeentearchief
HOME  |  Geschiedenis regio  |  Voorouderonderzoek  |  Oude familieportretten - Piet Leupen

Oude familieportretten - Piet Leupen


Historicus professor Piet Leupen uit Antwerpen kwam langs met twee familiealbums en reageerde daarmee op onze oproep naar oude fotografen. Hij komt oorspronkelijk uit Goes.


Middeleeuwse en godsdienstgeschiedenis
 

Hij is sinds 2001 met emeritaat. Tot zijn afscheid was hij hoogleraar middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, sinds 1984, daarvoor werkte hij o.a. bij de Katholieke Universiteit Nijmegen. Leupen heeft diverse publicaties op het gebied van middeleeuwse geschiedenis op zijn naam staan. Later is hij er ook gaan schrijven over godsdienst-historische onderwerpen. Begin deze maand kwam nog een nieuw boek van hem uit, over de aartsengel Michaël.
 

Het onlangs verschenen boek van Piet Leupen.


Naast deze activiteiten houdt hij zich ook bezig met regionale geschiedenis en is hij betrokken bij verschillende geschiedkundige genootschappen in het land.


Goes

Piet Leupen komt uit Goes, hij werd er in 1939 geboren. De familiealbums die hij ter digitalisering aanbood, bevatten dan ook allerlei portretten van voorouders in Goes en andere plaatsen in Zeeland. Naast Leupen gaat dat om familienamen als Van Dalen, De Jonge en Moerman. Bekijk de portretten. Zijn bet-overgrootvader was hoofdonderwijzer aan een Franse School in Middelburg.
 

Pieter Leupen, de bet-overgrootvader van Piet Leupen.


Zijn familiegeschiedenis heeft hij ook onderzocht. Hij legde dit vast in het boekje 'Familiezilver. De geschiedenis van het burgergeslacht Leupen' (uitgeverij Gopher, Amsterdam).
Maart 2017