Jaar 2016

Gemeentearchief
HOME  |  Rubrieken  |  Van jaar tot jaar  |  Periode 2010 - heden  |  Jaar 2016

Jaar 2016

Datum

Gebeurtenis

8-jan-17

In de Zeelandhallen worden motorwedstrijden gehouden.

15/16 januari

Digimarkt in Dorpshuis Kattendijke, georganiseerd door de Stichting Digisteun met het oogmerk om mensen met wat men noemt 'computerangst' te helpen.

16-jan

Voorlopig op proef voor vier maanden wordt een busdienst (lijn 185) ingelegd tussen het NS-Station en het Admiraal de Ruyterziekenhuis, waarbij ook gestopt wordt bij Emergis en revalidatiecentrum Lindenhof. De dienst zal rijden op werkdagen 7.00 en 20.15 uur en tijdens de weekeinden tussen 10.00 en 20.15 uur.

24-jan

De gemeente Goes maakt bekend dat er in de komende jaren ruim 60 mille zal worden besteed aan groenvoorzieningen in de Goese Polder. Hoe één en ander zal worden gerealiseerd staat nog niet vast; bewoners zullen mogen meepraten hoe de invulling zal gaan plaatsvinden.

2-feb

Begin van een reeks activiteiten in het kader van 600 jaar Geerteskerk in Kloetinge.

7-feb

Er wordt bekendgemaakt dat t.z.t. een kringloopwinkel zal worden geopend in het voormalige pand van Jeremiasse aan de Van de Spiegelstraat.

12-feb

Sluiting van alle vestigingen warenhuis V&D.

15-feb

Vernieuwing spoorwegovergang Anthony Fokkerstraat (spoorlijn Stoomtrein Goes-Borsele). Het verkeer wordt omgeleid via Livingstoneweg en Dirk Dronkersweg.

22-27 februari

Goes en haar bewoners spelen deze week een 'hoofdrol' in het EO-televisieprogramma "Geloof, Hoop en Liefde".

22-26 februari

Er wordt bekendgemaakt dat de Ruilwinkel aan de Couwervestraat op korte termijn enkele plaatsen kan bieden voor mensen in de dagbesteding. De gemeente heeft hiervoor twee jaar subsidie verstrekt. Ook zullen er op korte termijn enkele werkervaringsplaatsen gerealiseerd worden, dit om mensen gereed te maken voor een reguliere baan.

28-feb

Er wordt bekendgemaakt dat het voormalig kerkgebouw "De Hoogte" aan de Beukenstraat verkocht is aan de Stichting Het Gors.

8-mrt-16

Wethouder Derk Alssema en freerunner Corné Lock onthullen op sportpark Het Schenge een bord waarop te zien is hoe in de toekomst het zuidelijk deel eruit zal gaan zien, waar tot voor enkele jaren de rugby- en hockeyvelden waren.Men wil daar neen openbaar sport- en speelterrein gaan inrichten.

30-mrt-16

Een truck volgeladen met oude ziekenhuisbedden vertrekt naar Panevezys in Litouwen. De bedden zullen daar gebruikt gaan worden in het St. Joseph's House of Social Care.

30-mrt-16

De 16-jarige scholiere Nina van Leur start een actie op Facebook om een vestiging van kledingketen Primark naar Goes te halen.

15-apr-16

In het voormalige pand van fietshandelaar Jeremiasse wordt een kringloopwinkel geopend.

16-apr-16

Er wordt bekendgemaakt dat de eigenaar van hotel-brasserie "Katoen" het voormalige pand van elektronicazaak "It's" heeft aangekocht.Dit pand staat al sinds 2011 toen It's failliet ging, leeg. Boven de winkelruimte bevinden zich appartementen die (uiteraard) wel bewoond zijn.

21-apr-16

Minister Blok brengt een bezoek aan het zgn. "Ijsbufferproject" in Goes-West. Hier worden woningen verwarmd en gekoeld m.b.v. warmte- en koudeopslag in de grond. Woningcorporatie RWS overweegt in de toekomst ook te gaan toepassen bij renovatieprojecten en in appartementen.

25-apr-16

Naar bekend wordt zal in de voormalige Opel-garage aan Klein Frankrijk een filiaal van het Utrechtse bedrijf Medipoint worden gevestigd, een bedrijf in zorg- en welzijnsproducten.

4-mei-16

In boekhandel "Het paard van Troje" houdt het duo Nick & Simon een signeersessie t.g.v. van hun boek "10 jaar Nick & Simon".

21-mei-16

Benefiet-concert op Grote Markt door Racoon, Di-Rect, Rowwen Hèze en Typhoon. De opbrengsten komen ten goede aan de Stichting Jayden, die onderzoek verricht naar neuroblastoom kinderkanker.

22-mei-16

Tijdens de Open Dagen bij Bax Shop vinden o.a. optredens plaats van gitarist Jan Akkerman, dj Tony Junior en rapper Ali B.

23 - 27 mei

De rechtbank Zeeland - West-Brabant verklaart restaurant "De Lachende Koe" aan de Beestenmarkt failliet.

24-mei-16

Gemeenteraad gaat akkoord met uitbreiding van asielzoekerscentrum aan Van Doornestraat.

26-mei-16

In de bakkerij van van Boer aan de Columbusweg houden ambachtelijke Zeeuwse bakkers de 2e editie van de Zeeuse Bolusdag.

28-mei-16

Burgemeester Verhulst verricht samen met Niels, Job en Mats van Putten de opening van de nieuwe garage van Ford-dealer Van Putten aan de Eberhardtweg.

31-mei-16

Makelaar Paul Fermont kondigt aan dat de voormalige Renault-garage aan de Marconistraat verkocht is.

31-mei-16

Burgemeester Verhulst reikt aan dertien veteranen het Draaginsigne Nobelprijs voor de Vrede. Dit insigne wordt uitgereikt aan militairen die de periode 1948-1988 deelnamen aan VN-missies.

1-jun-16

Voorzitter Paul Colijn van de Voedselbank maakt bekend dat het onderkomen van de Voedselbank in de zomer zal verhuizen van de Evertsenstraat naar het voormalige pand van taxibedrijf Citax/Connexxion aan de Middelburgsestraat.

2-jun-16

Filmfestival in Kloetingse Geerteskerk en op Marktveld in het kader van het jubileumjaar (zie 5 juni 2016).

4-jun-16

Wethouder Derk Alssema opent de tentoonstelling "800 jaar Kloetinge en Geerteskerk". Tot half september zal de tentoonstellingen op woensdagen en zaterdagen te bezichtigen zijn

5-jun-16

Er wordt bekendgemaakt dat de kledingwinkel HoutBrox op korte termijn verder zal gaan onder de naam Van Uffelen.

18-jun-16

Op de Grote Markt leggen 62 militairen de eed of belofte af bij toetreding tot het 30 Nationale Reservebataljon.

20-jun-16

Er wordt bekendgemaakt dat het enkele maanden geleden filiaal van Jamin in de Lange Kerkstraat op korte termijn zal worden heropend.

24-25 juni 2016

Festival De Veste.

jul-16

In de vroege ochtend woedt een felle brand in de werkplaats van de Volvo-garage aan de Pearyweg.

11-jul-15

Er wordt bekendgemaakt dat op het braakliggend terrein aan de Van Dusseldorpstraat waar het Goese Lyceum heeft gestaan een voetbal-/hockeykooi zal worden aangelegd. Na de zomer zal met de aanleg begonnen worden.

17-jul-16

Op de Grote Markt wordt door de Zeeuwse afdeling van de Keverclub Nederland een show gehouden. Op de Grote Markt maar ook in de Singelstraat staan 's middags 300 Volkswagen Kevers opgesteld. Later gaan ze een rondrit maken door Zuid-Beveland.

20-jul-16

(Her)opening filiaal Jamin aan Lange Kerkstraat (zie 20-06-2016).

31-jul-16

Op de Grote Markt wordt de Dancetour gehouden.

1-aug-16

In het televisieprogramma "Hart van Nederland" worden aandacht besteed aan een brute roofoverval op een pizzeria aan de Wijngaardstraat op 30 mei 2016.

4-aug-16

Meegedeeld wordt dat de vrijmetselaarsloge De Opgaande Ster in Goes opgehouden heeft te bestaan.

13-aug-16

De politie arresteert de bewoner van een huis aan de Stikkerstraat op verdenking van brandstichting.

13-aug-16

Dancefeest Katoen XL op het Bleekveld.

23-aug-16

Aangekondigd wordt dat restaurant De Lachende Koe aan de Beestenmarkt, dat eerder dit jaar failliet ging, m.i.v. 1 september weer geopend zal worden.

1-sep-16

De aangekondigde voorstellingen van Circus Sijn bij zorgcentrum Terweel op het Joannaplantsoen gaan niet door i.v.m. twee dodelijke slachtoffers als gevolg van de brand in zorgcentrum "Nieuwlande" te Krabbendijke. Dit zorgcentrum maakt deel uit van Terweel.

1-sep-16

Op last van de burgemeester wordt een pand aan de Voorstad gesloten op grond van de Opiumwet. Om dezelfde reden werden in mei al lokaties aan Magdalenastraat en Nieuwstraat gesloten

14-sep-16

Eerste digitale geboorteaangifte vanuit het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis.

6-okt-16

Wethouder Derk Alssema opent het nieuwe schoolplein van OBS "De Tweemaster".

20-okt-16

Er wordt bekendgemaakt dat m.i.v. 12 december 2016 een buurtbus zal gaan rijden tussen Goes en Kattendijke.

22-okt-16

Feestelijke heropening showroom Pelma Keuken aan de Amundsenweg.

22-okt-16

In Kloetinge vindt optocht plaats van oude legervoertuigen in het kader van een paneel door burgemeester Verhulst. Dit paneel is onderdeel van een 'point of interest' van de Liberation Route die allerlei informatie verschaft over de oorlogs- en bevrijdingsperiode eind 1944.

26-okt-16

Oud-burgemeester. Mr. W. Blanken overlijdt op 76-jarige leeftijd.

29-okt-16

In een volle Zeelandhal geeft de Volendamse zanger Jan Smit 's avonds een concert, voorafgegaan door een signeersessie in de optiekzaak van Pearl aan het Kolveniershof.

1-nov-16

In het voormalig restaurant 'De Stadsschuur' wordt een tapasbar geopend.

4-nov-16

Op het dak van het pakkettensorteercentrum van Post.NL worden de onlangs geplaatste 1160 zonnepanelen in gebruik genomen. Deze panelen voorzien in ongeveer 40% van de energiebehoefte van het sorteercentrum.

5-nov-16

Auteur Geert Mak houdt in boekhandel 'De Koperen Tuin" een signeersessie i.v.m. zijn nieuwe boek "De levens van Jan Six'.

17-nov-16

Bewoners van de Goese Polders hebben in de namiddag te kampen met een stroomstoring.

17-nov-16

Renault-dealer AutoKieviet opent een pop-up store in de Lange Vorststraat. Dit met het doel om nieuwe modellen te promoten. De showroom zal geopend zijn op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag alsook op twee koopzondagen. Op 3 januari 2017 zal de zaak weer worden gesloten.

28-nov-16

De directie van bakkerij Den Soeten Inval maakt bekend dat ze een nieuwe bakkerij gaan bouwen aan de A. Joachimikade, achter het pand van de GAMMA. Op 6 december a.s. zal hiervoor de eerste paal worden geslagen.

28-nov-16

T.b.v. de nieuwe horecagelegenheid in Slot Ostende worden m.b.v. een telescoopkraan drie grote gist-watertanks naar binnen gehesen.

30-nov-16

Patrick Meeuwse en Mike Frijlink, eigenaren van bar Pake Sake aan de Wijngaardstraat, kondigen aan dat hun etablissement in februari 2017 zal gaan sluiten.

1-dec-16

Aanvang bouw uitbreiding Hoornbeeck College aan van Dusseldorpstraat.

9/10 december 2016

Succesvolle kerstmarkt in Goese binnenstad.

11-dec-16

Als gevolg van nieuwe dienstregeling NS worden de vertrektijden vanaf Goes gewijzigd. Ook de lesuren van diverse scholen zullen worden aangepast aan het nieuwe schema om te voorkomen dat leerlingen of te vroeg op school zijn of te laat naar huis kunnen. Op de Zeeuwse Lijn rijden nu twee Intercitytreinen per uur tusen Vlissingen en Amsterdam via Haarlem. De rechtstreekse verbindingen met Schiphol en Lelystad zijn vervallen.

12-dec-16

Wethouder Loes Meeuwisse geeft het officiële startsein voor de nieuwe buurtbuslijn 580: Goes Station NS - Kloetinge - Goes-Oost Noordhoek - Kattendijke (zie 20 oktober 2016).

22-dec-16

Er wordt bekendgemaakt dat de Nationale Ziekenhuisraad de overname van het Admiraal de Ruyterziekenhuis door Erasmus M.C. goedkeurt.

23-dec-16

Wethouder Derk Alssema stelt de tijdelijke ijsbaan op de Grote Markt in werking. De baan zal t/m 7 januari 2017 steeds geopend zijn van 09.00-22.00 uur uur, m.u.v. de feestdagen wanneer slechts van 11.00-17.00 kan worden geschaatst.