Jaar 2014

Gemeentearchief
HOME  |  Rubrieken  |  Van jaar tot jaar  |  Periode 2010 - heden  |  Jaar 2014

Jaar 2014

 

 

Datum

Gebeurtenis

1-jan

Het dancefeest NYX in de Zeelandhallen verloopt, op z'n zachst gezegd, niet zoals een ieder hoopte en het gevolg is dat de politie de hallen ontruimen moet. Er worden drie personen gearresteerd.

9-jan-14

De Demontage Werkplaats aan de Van Doornestraat wordt 's avonds vrijwel geheel door brand verwoest.

10-jan-14

De politie arresteert 4 Belgen die betrokken zijn geweest bij een vechtpartij op de Grote Markt.

16-jan-14

Er wordt bekendgemaakt dat op korte termijn begonnen gaat worden met de aanleg van een nieuwe waterleiding tussen Goes en Kapelle. De vernieuwing is nodig om in de toekomst goed en schoon drinkwater te kunnen blijven leveren, aldus waterbedrijf Evides.

 

Men hoopt in de zomer de werkzaamheden gereed te hebben.

17-jan-14

Marco Visser van de vroeger speelgoedzaak Visser Toys die in 2012 de deuren sloot, kondigt aan een nieuwe zaak te gaan openen in het pand waar tot vorig jaar de drogisterij van dhr. W. den Herder was gevestigd. De winkel zal vermoedelijk begin maart worden geopend.

26-jan-14

Aan het begin van de middag woedt een brand in één der bakovens van frites-fabriek McCain in 's-Heer Arendskerke. De brandweer heeft het vuur na ruim een uur onder controle.

27-jan-14

Bij de nieuwbouw van woonzorgcentrum Sint Maarten in De Groe aan de Beukenstraat wordt het hoogste punt bereikt.

27-jan-14

De gemeente Goes kondigt aan dat bij 15 bushaltes in Goes de abri's verwijderd zullen worden.

29-jan-14

s Avonds arresteert de politie twee jongens die uit baldadigheid de Watertoren hebben beklommen!

5-feb-14

Er wordt bekendgemaakt dat de gemeente Goes overweegt voor het volgende (vierjaarlijkse) themajaar Azië te kiezen. Eerder waren Afrika (2009) en Latijns-Amerika (2013) aan de beurt.

10-feb-14

In de wijk Noordhoek wordt een begin gemaakt met de vernieuwing van de openbare straatverlichting.

11-feb-14

Voor de eerste maal bespeelt de nieuwe stadsbeiaardier Rien Donkersloot het carillion van de Grote Kerk.

12-feb-14

Op 99-jarige leeftijd overlijdt Jan Noordhoek, grondlegger van de Goese firme Perfecta Chemie; hij ontwikkelde o.m. het lijmproduct Bison Kit.

13-feb-14

De gemeenteraad besluit de proef met gratis parkeren in de Marconistraat voort te zetten (zie 1 oktober 2013).

14-feb-14

Directeur Jochanan Bax van de muziekwinkel Bax Shop maakt bekend dat hij het aangrenzende tenniscentrum heeft gekocht. Dit gebouw zal worden gesloopt om plaats te maken voor een magazijn voor Bax Shop. De sloop zal pas na juni kunnen aanvangen omdat tot die tijd de tennisbanen nog verhuurd zijn.

23-feb-14

Bij de spoorwegovergang Kloetingseweg vindt een dodelijk ongeval plaats.

1-mrt-14

De proef met gratis parkeren in de Marconistraat wordt stopgezet, ook de andere maatregelen inzake parkeren Koepoort en Parkeergarage worden weer ingetrokken (zie ook 27 augustus en 1 oktober 2013).

4-mrt-14

Er wordt bekendgemaakt dat de Goese firma J. Knieriem B.V. een order heeft ontvangen van de Filippijnse overheid voor de vervaardiging van 20 miljoen kentekenplaten. Het betreft high-securityplaten, voorzien van een barcode die vervalsing praktisch onmogelijk maakt.

7-mrt-14

De nieuwbouw van het Pontes College aan de Oranjeweg wordt officieel overgedragen. In augustus zullen docenten en leerlingen hun activiteiten moeten kunnen aanvangen in hun nieuwe behuizing, in oktober gevolgd door een officiele opening.

10-mrt-14

In Museum De Bevelanden wordt een erfgoedsymposium gehouden; de diverse stichtingen die actief zijn op het gebied van cultureel erfgoed willen zich verenigen in een Erfgoedplatform. Hiermee kunnen ideeën gebundelde worden en subsidies optimaal benut worden.

10-mrt-14

Er wordt begonnen met de reconstructie van Waterstraat en Wijngaardstraaat. Volgens de planning moeten de werkzaamheden rond 13 juni gereed zijn.

11-mrt-14

Uit handen van wethouder Jo-Annes de Bat ontvangt directeur Ineke Wattel van school "De Vliedberg" het keurmerk "Alcoholvrije school".

14-mrt-14

Leerlingen van de Stamperiusschool in Wilhelminadorp houden samen hun ouders een actie voor behoud van deze school.

14-mrt-14

De leerlingen van bassischool De Zuidwesthoek voeren geen actie maar planten samen met wethouder Jo-Annes de Bat de eerste boompjes voor een groenstrook tussen de wijk Ouverture en de toeristische spoorlijn van de Stoomtrein Goes-Borsele.

15-mrt-14

Wethouder Jo-Annes de Bat verricht de opening van de nieuwe velden en clubaccomodaties van de Goese Mixed Hockey Club en Rugbyclub Tovaal op Sportpark Het Schenge.

19-mrt-14

Bij de gemeenteraadsverkiezingen brengen 17121 kiezers hun stem uit.

21-mrt-15

Burgemeester Verhulst opent samen met Michelle en Boy de fototentoonstelling "Down's Upside" die gehouden wordt in Singelstraat en Zusterstraat. De tentoonstelling is georganiseerd in het kader van de Wereld-downsyndroomdag en ook gebaseerd op het boek van fotografe Eva Snoijink, getiteld "De Upside van Down", die ook bovengenoemde Zuidbevelandse kinderen Michelle en Boy fotografeerde.

24-mrt-14

I.v.m. renovatie en restauratie worden resp. Ringbrug en Stenen Brug afgesloten.Men hoopt beide bruggen in april weer gereed te hebben.

26-mrt-14

College-informateur Harry van Waveren adviseert een college bestaande uit CDA/SGP-CU/VVD.

29-mrt-14

Bij een brand in een opslagloods aan de Gebr. Spykerstraat wordt een hennepkwekerij aangetroffen.

3-apr-14

Oud-voetballer John de Wolf en wethouder Jo-Annes de Bat, openen, daarbij geassisteerd door jeugdspelers van Voetbalvereniging V.V. Wolphaartsdijk, het Energieproject. Dit project behelst rond het veld geplaatste draaiende reclamepanelen die ook fungeren als zonnepanelen. Als er niet gespeeld wordt dan wekken deze panelen energie op.

10-apr-14

Bij de kerk in 's-Heer Hendrikskinderen wordt een "liturgietuin" geopend. In deze tuin vindt men 52 plantensoorten waarvan er 19 in de Bijbel worden genoemd. Verder ook plantensoorten met een symbolische betekenis of die verwijzen naar een legende (zie ook 15 april 2013).

14-apr-14

s Middags wordt de vernieuwde Ringbrug weer voor het verkeer opengesteld.

16-apr-14

Bij de heropening van het complex wordt Sportpunt Zeeland  herdoopt in Omnium.

20-apr-14

Oud-wethouder L.H. de Leeuw overlijdt op 91-jarige leeftijd.

5-mei-14

Aanvang werkzaamheden reconstructie Troelstralaan t.h.v. Erasmuspark en De Spinne. De werkzaamheden zullen ongeveer 6 weken duren.

2/3 juli 2014

Culifair Goes.

11-jul-14

Wethouder Loes Meeuwisse opent de voetgangersbrug aan de Kureweg in Kattendijke

17-jul-14

Burgemeeste Verhulst en Eddie Bogaert van het lokale organiserende comité van Ride for the Roses, onthullen aan de Nansenbaan een kunstwerk bestaande uit een metershoge fiets voorzien van de roos, het Ride for the Roses-logo. Op 7 september a.s. zal deze fietstocht voor de 2e maal vanuit Goes verreden worden.

18-jul-14

I.v.m. de vliegramp  in de Oekraïne worden de vlaggen op overheidsgebouwen halfstok gehangen.

14-aug-14

Voor het eerst sinds de gemeentelijke herindeling in 1970 wordt er weer een huwelijk voltrokken in dorpshuis "De Griffioen" te Wolphaartsdijk, het voormalige gemeentehuis. "De Griffioen" is door de gemeente aangewezen als officiele trouwlocatie.

16-aug-14

Op het Bleekveld wordt het cultuurfestival "Goes C" gehouden.

22-aug-14

De UWV-vestiging in het Stadskantoor aan de M.A. de Ruyterlaan verhuist naar Piet Heinstraat, waar reeds een deel van de kantoren zijn gevestigd.

25-aug-14

Aanvang werkzaamheden i.v.m. uitbreiding van het noordelijke parkeerterrein van Sportpark Het Schenge (bereikbaar vanaf de Westhavendijk). De werkzaamheden moeten volgens planning begin oktober gereedzijn.

22-sep-14

Aanvang sloop complex Sint Maarten in de Groe.

22-dec-14

Aangekondigd wordt dat het schoolgebouw van het Hoornbeeck College aan de Van Dusseldorpstraat zal worden uitgebreid.