Jaar 1920

Gemeentearchief
HOME  |  Rubrieken  |  Van jaar tot jaar  |  Periode 1920 - 1930  |  Jaar 1920

Jaar 1920

 

Datum

Gebeurtenis

26 januari 1920

De rijkswegen onder de gemeenten Goes en Kloetinge zullen voortaan onder het onderhoud van de provincie komen. Daarentegen zal de provinciale weg van 's-Heer Hendrikskinderen naar Wolphaartsdijksche Veer onder rijksbeheer worden gesteld.

23 februari 1920

Eerste steenlegging voor drukkerij van de N.V. Nieuwe Zeeuwsche Courant op de hoek Westsingel/Schengestraat. De plechtigheid wordt bijgewoond door pastoor J.M.J. Baede.

1 maart 1920

Busonderneming J.C. Krijger opent busdienst Goes-Katscheveer.

7 mei 1920

s Avonds komt op de hoek 's-Heer Hendrikskinderendijk/Nieuwstraat een 10-jarig jongetje met zijn fiets onder de bus van de dienst Goes-Wolphaartsdijksche Veer. Het slachtoffertje is vrijwel op slag dood.

22 mei 1920

Bij de spoorwegovergang Poelweg V (ongeveer huidige Ploegweg) vindt een voorbijganger 's ochtends vroeg een ernstig verminkt lijk, dat vermoedelijk de avond tevoren met een trein in botsing is gekomen.

23/24 juni 1920

Het Gemeente Gasbedrijf van Goes organiseert in één der zalen van sociëteit "Van Ongeneuchten Vrij" kookdemonstraties ter promotie van koken op gas. Aan de demonstraties wordt medewerking verleend door de fa. Stokvis & Zonen uit Rotterdam als vertegenwoordiger van de gastoestellen van het fabrikaat Junker & Ruh.

14 augustus 1920

De heer Jac. van Zweeden opent aan de Groote Markt een nieuwe zaak in goud- en zilverwerk.

1 september 1920

Dhr. P.L. Buitendijk draagt zijn timmer- en metselbedrijf over aan dhr. P. Dekker, gevestigd aan de Lange Vorststraat.

7 oktober 1920

Opening nieuwe meubelmagazijn van Gebr. Jacobs in de Lange Kerkstraat.

6 november 1920

Op de Oude Vischmarkt zakt, net nadat hij de kapper voor een scheerbeurt heeft verlaten, een 74-jarige man plotseling in elkaar. Een spoedig aanwezig arts kan slechts de dood vaststellen.

9 november 1920

 Een jongetje rijdt met zijn fiets de haven en kan door een aanwezige schipper snel op het droge worden gebracht zodat het knaapje ongedeerd is. Ook zijn fiets kan m.b.v. een touw worden opgevist!

6 december 1920

Er wordt een begin gemaakt met het aanbrengen van nieuwe nummerbordjes op de huizen.

17 december 1920

Op de veste zakken kort na elkaar twee kinderen door het ijs maar kunnen op tijd gered worden.

Medio

Uitbreiding fabriek van fabriek La Vitesse