Studiezaal

Gemeentearchief
HOME  |  Contact  |  Studiezaal

Studiezaal

Studiezaal toegankelijk op afspraak


Wij zijn u graag digitaal van dienst, maar soms is het nodig fysiek een bezoek te brengen aan de studiezaal. Vanaf 31 augustus is dit weer mogelijk.

Voor alle duidelijkheid: de studiezaal is alleen open voor bezoekers met een vraag die niet digitaal kan worden afgehandeld. Een afspraak is dus alleen mogelijk als blijkt dat onze medewerkers u door middel van digitale dienstverlening niet verder kunnen helpen. Uw aanvraag wordt vooraf door ons beoordeeld.


Voorlopig alleen nog op deze maandagen kunt u een tijdsblok reserveren van 9.00 tot 10.30 uur of van 11.00 tot 12.30 uur. Om u veilig te kunnen ontvangen is de dienstverlening op de studiezaal aangepast. U kunt alleen op afspraak langskomen en er geldt een aantal aanvullende regels. Er geldt een capaciteit van 1 persoon tegelijk en een bezoek mag maximaal anderhalf uur duren. Wanneer volgens u een langer bezoek nodig is, kunt u bij de aanvraag het verzoek indienen om het hele dagdeel tussen 9.00 en 12.30 uur te boeken.


Een aanvraag voor een bezoek aan onze studiezaal kunt u per e-mail indienen. In het bericht vermeldt u uw telefoonnummer, de gewenste datum en het tijdsblok voor uw aanvraag en, voor zover mogelijk, de stukken (archieven en inventarisnummers) die u wilt inzien. Het staat iedere bezoeker vrij een eigen laptop mee te nemen; er zijn geen computers beschikbaar in de studiezaal.


Een afspraak is pas geldig als deze door een medewerker per mail is bevestigd. In deze bevestigingsmail staan ook verdere praktische richtlijnen voor het bezoek vermeld.


Toegankelijkheid

De studiezaal van het Gemeentearchief is via een trap bereikbaar vanuit de hal van het Stadskantoor van de gemeente Goes.

De studiezaal is rolstoeltoegankelijk via een lift naar -1; het beste kunt u zich even melden bij de centrale balie zodat onze medewerkers u kunnen begeleiden naar deze lift. De lift is alleen te bedienen met een speciale badge.
 


 

Faciliteiten

  • WiFi
  • 10 werkplekken waarvan 5 met bezoekers-pc’s met internet en Word     
  • Afsluitbare kluisjes
  • Kopieer- en scanapparatuur


Huisregels

  • Als u gebruik wilt maken van de archieven, moet u zich bij de medewerkers van de studiezaal melden en u inschrijven in ons bezoekersregister. Desgevraagd moet u zich legitimeren.
  • Tassen en jassen moet u achterlaten in de daarvoor bestemde kluisjes. Voor het maken van notities mag u pen, potlood en papier of een draagbare computer gebruiken. Afgezien van een blindengeleidehond worden huisdieren niet toegelaten. 
  • Etenswaren, dranken en roken zijn niet toegestaan. 
  • Het is niet toegestaan archiefstukken, boeken, indices, tijdschriften en alle overige vormen van documentaire informatievoorziening die ter inzage worden gegeven, mee te nemen. Maak geen aantekeningen op archiefstukken. Beschadiging of verkeerd opbergen van archiefstukken is niet toegestaan. Iedere vorm van diefstal zal bij de politie worden gemeld.
  • Foto’s van archiefstukken maken met digitale camera is toegestaan, mits deze foto’s voor eigen gebruik zijn bedoeld. Als u foto’s maakt, moet u dit wel eerst melden bij de medewerkers van de studiezaal.
  • Tegen betaling kunt u kopieën of reproducties laten maken.


Tarieven

Tarieventabel, behorende bij de legesverordening 2020, gemeente Goes