Foto groot gezelschap heren aan tafel (bij Lunchroom Luteijn?), dhr. Tiemen van der Worp

Gemeentearchief
HOME  |  Vroege Goese fotografen  |  Spruijt, J.A.A.K. (1875-1941)  |  Foto groot gezelschap heren aan tafel (bij Lunchroom Luteijn?), dhr. Tiemen van der Worp

Foto groot gezelschap heren aan tafel (bij Lunchroom Luteijn?), dhr. Tiemen van der Worp

Van de heer Tiemen van der Worp ontvingen wij als schenking een foto uit de studio van Spruijt. De foto, die gemaakt moet zijn tussen 1907 en 1938, is zeer waarschijnlijk afkomstig uit de nalatenschap van Abraham (Bram), Marie en Jo Luteijn.

Zij hadden een bakkerij annex lunchroom aan de Lange Kerkstraat. Na verkoop van de zaak, naar verluidt aan een andere familie Luteijn, hebben zij nog jaren gewoond aan de achterzijde van het pand, met een uitgang aan de Korte Vorststraat. Jo Luteijn hield op een binnenplaats wasberen. De schoonmoeder van de heer Van der Worp was als ver familielid belast met de mantelzorg voor de broer en zussen en later de afwikkeling van de inboedel.

Deze informatie is echter onzeker. Van mevrouw R. Haag-Luteijn ontvingen wij inmiddels de informatie dat haar vader I.A. Luteijn de lunchroom in de Lange Kerkstraat begon, na de oorlog. Hij kocht het pand van Bram Luteijn. Zij denkt ook dat de foto niet in de lunchroom gemaakt kan zijn, eerder in De Korenbeurs. De wasberen kan zij zich ook nog goed herinneren.


Weet u waar dit is en om welk gezelschap het gaat? Stuurt u s.v.p. een e-mail naar gemeentearchief@goes.nl