Workshops voor docenten basisonderwijs - Alpha Scholengroep

Gemeentearchief
HOME  |  Onderwijs  |  Basisonderwijs  |  Workshops voor docenten basisonderwijs - Alpha Scholengroep

Workshops voor docenten basisonderwijs - Alpha Scholengroep


Archiefmedewerker Frank de Klerk gaf op 3 februari 2016 in Renesse twee workshops over de geschiedenis van de regio voor docenten van vijftien scholen voor basisonderwijs op Zuid-Beveland.

"Aansprekend geschiedenisonderwijs begint in de eigen leefomgeving van het kind. In de nabije omgeving van de school is van alles te zien en te beleven. Als je weet op welke plaatsen je moet zoeken, is er voor alle tijdvakken een bron te vinden in de directe omgeving van de school. Heel vaak zijn belangrijke historische elementen in de vergetelheid geraakt of moet je iets beter zoeken voordat ze weer tevoorschijn komen." Het doel van de workshops was een inkijk te geven in mogelijkheden en tools mee te geven zodat de docenten direct met bronnen in de eigen omgeving aan de slag konden.

De organisatie lag bij de Alpha Scholengroep, een samenwerkingsverband van vijftien christelijke basisscholen op Zuid-Beveland, met vestigingen in Krabbendijke, Yerseke, Kruiningen, Biezelinge, Kapelle, Wemeldinge, Goes (drie scholen), 's-Heer Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, 's-Gravenpolder, Hoedekenskerke, Nieuwdorp en Heinkenszand. Frank de Klerk verzorgde de workshops op uitnodiging van Scez, die was gevraagd om een programma regiogeschiedenis in te vullen.

Het aantal deelnemers aan de workshops was in totaal ca. dertig personen.