Nieuws

Gemeentearchief
HOME  |  Actueel  |  Nieuws

Nieuws

 • Rembrandtjaar

  In een huis aan de Magdalenastraat in Goes hing ooit een prachtige Rembrandt. We weten dat door een archiefstuk uit 1665.
   

  'Rembrant van Rijn groetenisse van Maria aen Elisabeth, no. 48 op 800. gulden.'
  Archief Weeskamer Goes, Boedelrekeningen inv.nr. 813.


  Dat was tijdens het leven van Rembrandt (1606 - 1669), dus het zou kunnen dat de eigenaar Hieronymus van der Straten (of zijn vader) het schilderij rechtstreeks van de grote schilder gekocht heeft. Lees erover op Zo Goes (Facebook). Tegenwoordig is het schilderij in Detroit. Lees over de opvolgende eigenaren op rkd.nl.


   

 • Zoeken in onze archieven en collecties

  (Veel foto's uit onze collectie zijn vanwege de recente ontwikkelingen in het auteursrecht momenteel helaas niet online te bekijken. De beschrijvingen van deze foto's zijn nog wel beschikbaar. De foto's kunt u in onze studiezaal bekijken. Ook documenten die nog niet gedigitaliseerd zijn, kunt u hier inzien.)


   

 • Boek verschenen over Goese journalist Karhof

  Vrijdag 15 maart is het boek 'Verslaggever van 't Nieuwe Zeeuwtje' verschenen.


   

 • Studiezaal

  Scholieren in de studiezaal

  In onze studiezaal werken weer leerlingen van het Calvijn College aan opdrachten. Het kan er daardoor wat drukker zijn dat u gewend bent. Het project duurt t/m half april en de leerlingen zijn er gewoonlijk op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend.


  Studiezaal per 1 januari op vrijdag gesloten

  Met ingang van 1 januari 2019 zijn de openingstijden van de studiezaal van het Gemeentearchief gewijzigd. Nieuwe openingstijden: maandag tot en met donderdag van 9:00-12:30 uur. Verder op afspraak: gemeentearchief@goes.nl of (0113) 249 783.


   

 • Exposities in het Stadskantoor