Levensverhaal Martinus Schipper, werknemer van Magielse door mw. A. Kingma

Gemeentearchief
HOME  |  Vroege Goese fotografen  |  Magielse, J. (1870-1941) en W.H. Magielse (1873-1942)  |  Levensverhaal Martinus Schipper, werknemer van Magielse door mw. A. Kingma

Levensverhaal Martinus Schipper, werknemer van Magielse door mw. A. Kingma

Van mevrouw A. Kingma ontvingen wij scans van twee versies van de autobiografie van Martinus (Tinus) Schipper, die van 1907 tot 1916 werkzaam is geweest bij J. Magielse, die hij in het boek aanduidt als 'de patroon'. Hij beschrijft onder meer hoe hij aangenomen werd en over de werkzaamheden die in de fotostudio verricht werden.


Onderaan deze pagina kunt u de pagina's downloaden uit het deel "Mijn eerste huwelijk. Eerste deel", dat de periode beslaat waarin hij werkzaam was bij Magielse. Hij zou aanvankelijk boerenknecht of bakker worden, maar het lot besliste anders. Martinus Schipper zou zijn hele leven fotograaf blijven.

Jacoba Melio, de eerste vrouw van Martinus Schipper. Foto Martinus Schipper

Van mevrouw Kingma ontvingen wij ook een krantenknipsel over Martinus Schipper en een foto van Jacoba Melio, zijn eerste vrouw.

Uit: 'De Fotohandel', nr.8 – 25 Augustus 1961

Zie ook de foto's van Martinus Schipper die wij ontvingen van dhr. P.C. Schipper.

Hieronder kunt u een artikel door F. de Kaart bekijken over het levensverhaal van Martinus Schipper dat verscheen in De Spuije van voorjaar 2017. Ook vindt u hier een fragment uit het levensverhaal.