Kentekens Zeeland Bob Eefting

Gemeentearchief
HOME  |  Thema's  |  Kentekennummers  |  Kentekens Zeeland Bob Eefting

Kentekens Zeeland Bob Eefting

K-15, op naam van C. van Strien

K-nummers


Voordat in 1951 het nationale kentekensysteem van start ging, hadden Zeeuwse auto's een K-nummer. Vanaf 1906 heeft de provincie Zeeland 26388 nummers uitgegeven: K-1 t/m K-26388. 

Dit soort gegevens, maar ook wie de eigenaars van al deze K-nummers waren en waar ze woonden, heeft Bob Eefting bijeengebracht op de nieuwe website www.kentekenzeeland.nl.

Bronnen


Belangrijkste bron van informatie voor hem was Het Autonummer, deel 3. Deze uitgave van Siepman in Goes geeft een bijna complete opsomming van de Zeeuwse K-nummers tot 1938. Voor de hiaten en de periode na 1938 moest hij op zoek naar andere bronnen. Zo kwam hij ook bij het Gemeentearchief. Waar hij bijvoorbeeld nog nieuwe gegevens kon uithalen, was het Register van nummer- en rijbewijzen van Wolphaartsdijk.

Het Gemeentearchief had toevallig ook net lijsten met kentekennummers t/m 13500 op de website gezet en heeft dit werk nu op een lager pitje gezet vanwege de komst van de website.

Bob Eefting op bezoek bij het Gemeentarchief om gegevens uit te wisselen

Hobby


Het begon jaren geleden met een apart buitenlands kenteken dat hij tegenkwam, en voor hij het wist was Bob Eefting uit Goes verzamelaar van kentekenplaten geworden. Hij ging er ook over lezen. Er bestaat bijvoorbeeld een tijdschrift speciaal over kentekenplaten.

Tijdschrift De Nummerplaat

Hij verwierf ook een aantal Zeeuws K-platen. Het zoeken naar informatie hierover heeft uiteindelijk tot de website geleid.