Sharon en Remi Gunther

Gemeentearchief
HOME  |  Documenten  |  Sharon en Remi Gunther

Sharon en Remi Gunther

De oma van Remi en Sharon Gunther komt oorspronkelijk uit Goes. Om daar wat meer over te weten te komen, zijn de broer en zus vanuit Amsterdam een dagje naar Goes gekomen om in het archief te zoeken, en de straat waar ze gewoond heeft te bekijken en fotograferen. Oma is 91 en ze willen haar verrassen met dingen uit haar jeugd.

Sint Adriaanstraat


Hun oma, Corrie de Dreu, woonde in de Sint Adriaanstraat 17, waar haar vader Johannes de Dreu een comestibleszaak in groenten en fruit dreef. (Nu zit er een kledingzaak.) Eind jaren twintig is het gezin naar Zeist en later naar Amsterdam verhuisd, Corrie was toen zeven.

De Sint Adriaanstraat omstreeks 1900

Adoptiezusje


Op My Heritage heeft de familie al een uitgebreide stamboom staan, maar er ontbreken nog wat gegevens. Zo had het gezin waar Corrie de Dreu deel van uitmaakte, in de twintiger jaren een adoptiezusje erbij gekregen. Zij kwam uit Haarlem.

Remi en Sharon hebben gezocht of ze van haar iets konden terugvinden, maar dat was niet het geval. Er woonde wel iemand in, maar dat was een jongere zus van de moeder. Ze vonden ook, en dat was nieuw voor ze, de geboorteakte van een kind in het gezin dat levenloos geboren werd. Dat gaat een vraag aan oma worden: wist ze dat?

Jong
 

Het komt niet zo heel vaak voor dat zulke jonge mensen, Sharon is 23 en Remi 17 jaar, belangstelling voor hun stamboom hebben. Maar, hun vader is werkzaam in de archiefwereld en zo zijn ze er vertrouwd mee geworden.Juli 2014