Herdenkingssteen, wandelroute en expositie Belgische vluchtelingen

Gemeentearchief
HOME  |  Documenten  |  Herdenkingssteen, wandelroute en expositie Belgische vluchtelingen

Herdenkingssteen, wandelroute en expositie Belgische vluchtelingen

Donderdag 22 oktober onthult burgemeester L.J. Verhulst samen met de Antwerpse schepen F. Duchateau een herdenkingssteen voor de Belgische vluchtelingen. De steen komt in het wegdek voor het Soepuus. In het Soepuus werd voor de vluchtelingen gekookt vanaf oktober 1914 tot in 1915.
 

Deze foto van omstreeks 1905 met in het midden het Soepuus geeft ongeveer de sfeer weer hoe het er van oktober 1914 tot 1915 uitgezien moet hebben aan de Kleine Kade. Een foto met Belgische vluchtelingen voor of in het Soepuus is niet in het bezit van het Gemeentearchief. Heeft u zo'n foto of een andere foto met Belgische vluchtelingen, dan wil het Gemeentarchief die graag bekijken!


Wandelroute
 

Daarbij wordt een wandelroute gepresenteerd langs plaatsen met herinneringen aan de tienduizenden zuiderburen die naar Goes uitweken in oktober 1914. Deze wandelroute zal verkrijgbaar zijn bij het Gemeentearchief en het VVV. Ook zal deze via de website van het Gemeentearchief beschikbaar komen.


Expositie De Bevelanden tijdens de Eerste Wereldoorlog 22 oktober - 7 november 2015


In het pand Magdalenastraat 3 zal van donderdag 22 oktober t/m zaterdag 7 november een expositie te zien zijn over de Bevelanden tijdens de Eerste Wereldoorlog, met onder andere aandacht voor de Belgische vluchtelingen. (Deze expositie is eerder te zien geweest in het Stadskantoor.) Wethouder Derk Alssema opent de expositie.

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag 12.00 - 16.00 uurSigneersessie 24 oktober
 

Allie Barth, een van de schrijvers van 'Zeeland tijdens de Eerste Wereldoorlog' (uitgave Het Paard van Troje), signeert het boek in de expositieruimte op zaterdag 24 oktober van 12.00 tot 16.00 uur.

De Heemkundige Kring De Bevelanden is aanwezig met het themanummer van ‘de Spuije’ over de Eerste Wereldoorlog.