Geslaagde Academische Zitting 2014

Gemeentearchief
HOME  |  Documenten  |  Geslaagde Academische Zitting 2014

Geslaagde Academische Zitting 2014

Nederlandse krijgsgevangenen in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog en weeskinderen in Goes in de negentiende eeuw zijn de onderwerpen van de winnende werkstukken van de Academische Zitting van het Calvijn College en het Gemeentearchief.

Met een goed niveau van alle werkstukken mag de Academische Zitting 2014 geslaagd genoemd worden.

Twee klassen vwo 5 deden in de periode februari tot april bij het Gemeentearchief onderzoek naar originele documenten.

Informatie over het educatieproject

De Academische Zitting, de afsluiting van het educatieproject, was op donderdag 17 april in de Raadszaal van Goes.

Na presentaties door alle groepjes leerlingen die samen onderzoek hadden gedaan, maakte juryvoorzitter Jo-Annes de Bat de drie winnende werkstukken bekend. Deze drie groepjes leerlingen werden vervolgens aan een vragenronde door de jury onderworpen.

De jury bestond uit (vlnr) Frank de Klerk van het Gemeentearchief, wethouder Jo-Annes de Bat, docent Teo van Middelkoop van het Calvijn College en Willy van Meegen van het Gemeentearchief (niet op de foto)

De presentaties (korte impressies van de werkstukken) kunt u onderaan deze bladzijde downloaden. 

De eerste prijs was voor de combinatie van het werkstuk en de presentatie 'Afspraken en realiteit', over Nederlands krijgsgevangenschap, door Herman Bergwerf, Anton Lamain en Marieke Fraanje.

De tweede en derde prijs gingen naar 'Krijgsgevangenschap Nederlandse militairen in Duitsland' door Christina Poppe, Eline Aarts en Anouk van Vliet, en naar 'Weeskinderen in Goes' door Leanne Klaassen, Sanne Schipper en Andrea Slump.

Veel van de groepjes hadden - naast het onderzoek in de documenten, literatuur en op internet - wat extra's gedaan, zoals interviews houden, musea bezoeken, een animatie maken of een kunstzinnige bijdrage leveren, zoals hier op de foto. Originaliteit woog ook mee in de beoordeling.

Docent Teo van Middelkoop, de initiatiefnemer van het project

Gemeentearchivaris Mirjam Louisse

Kijk ook op de website van het Calvijn College