Film over de herberg in Kloetinge

Gemeentearchief
HOME  |  Documenten  |  Film over de herberg in Kloetinge

Film over de herberg in Kloetinge

Foto Eddy WestveerVoor een volle zaal is zondag 13 september de documentairefilm De Herberg in première gegaan bij Film by the Sea in Vlissingen.
 

Links op de voorgrond Ingrid van de Linde met naast haar Aad Bruijns, hoofdrolspeler en huidige bewoner van de voormalige herberg. Foto Eddy Westveer.


Deze film van beeldend kunstenaar Ingrid van de Linde vertelt de geschiedenis van het zestiende-eeuwse voormalige dorpscafé, herberg en rechthuis aan het Geertesplein en die van zijn huidige bewoner, amateurarcheoloog Aad Bruijns.
 

Het Geertesplein met links de herberg in 1900.


De film heeft het karakter van een documentaire, afgewisseld met nagespeelde historische scènes.

In de film zijn oude documenten uit de collectie van het Gemeentearchief te zien. Ook speelt archiefmedewerker Frank de Klerk een rol in de film. Hij verbeeldt de bibliothecaris van het leesgezelschap Lust tot Onderzoek, waarvan het Gemeentearchief het archief in zijn collectie heeft. Tevens begeleidde hij Ingrid van de Linde bij het archiefonderzoek.

De film is nogmaals vertoond op de PZC Dag van de Zeeuwse Film op 19 september. In november zal hij in 't Beest in Goes vertoond worden.
 


Bekijk de trailer van De Herberg

Bekijk een interview met Ingrid van de Linde in de nieuwsbrief van het Gemeentearchief Goes voorjaar 2015

 

September 2015