Expositie, boek en themanummer Eerste Wereldoorlog

Gemeentearchief
HOME  |  Documenten  |  Expositie, boek en themanummer Eerste Wereldoorlog

Expositie, boek en themanummer Eerste Wereldoorlog

Op 14 oktober werd de expositie 'De Bevelanden tijdens de Eerste Wereldoorlog' in de hal van het Stadskantoor geopend. Bij die gelegenheid werden ook een boek en een themanummer over deze oorlog aan de commissaris van de Koning en aan de burgemeester gepresenteerd.

 

Uitgever Anthoni Fierloos overhandigt in de raadszaal het boek 'Zeeland tijdens de Eerste Wereldoorlog' aan Han Polman, commissaris van de Koning, en René Verhulst, burgemeester van Goes.

 


'Zeeland tijdens de Eerste Wereldoorlog' door Jan Zwemer en Allie Barth.

Het boek van uitgeverij Het Paard van Troje is in heel Zeeland verkrijgbaar à € 19,95.
Isbn 9789071937255.

 

Anthoni Fierloos en de auteurs Jan Zwemer (m) en Allie Barth (r) 

 

Han Polman bekijkt het dubbeldikke themanummer van de Spuije, dat hij samen met René Verhulst in ontvangst heeft genomen.

 


Themanummer van de Spuije over de Eerste Wereldoorlog.

De Spuije is een uitgave van Heemkundige Kring De Bevelanden en de Vrienden van het Historisch Museum De Bevelanden, en verschijnt drie keer per jaar. Wilt u de Spuije ook ontvangen? Meer informatie vindt u op de website van de Heemkundige Kring www.hkdebevelanden.nl

 

 

Voorzitter bestuur Heemkundige Kring De Bevelanden Paul Favier (l) en Otto Hoogerhuis, voorzitter redactie De Spuije 

 

 

 

Han Polman opent de expositie van het Gemeentearchief door een sirene van de luchtbeschermingsdienst (bruikleen gemeente Kapelle) aan te zwengelen.
Rechts gemeentearchivaris Mirjam Louisse. Links Frank de Klerk die de expositie samen met Willy van Meegen totstandbracht.

 

Informatie over de expositie: http://www.goes.nl/gemeentearchief/digitaal-museum_43053/item/eerste-wereldoorlog_144466.html

 

Foto's: Leon Janssens