Buurtvereniging Nazareth e.o.

Gemeentearchief
HOME  |  Documenten  |  Buurtvereniging Nazareth e.o.

Buurtvereniging Nazareth e.o.


Anco Luteijn kwam langs om informatiemateriaal over de geschiedenis van Goes te halen, bestemd voor de buurtbarbecue van Buurtvereniging Nazareth en omstreken met het thema 'Typisch Zeeuws'.


Hij is penningmeester van de buurtvereniging en betrokken bij de organisatie van de barbecue. Hij maakt een informatietafel met diverse folders en brochures die het Gemeentearchief in de loop der tijd heeft uitgeven. Andere leden zullen weer iets anders met het thema doen.


Typisch Zeeuws


In eerste instantie was hij gekomen voor de wandelroute langs ganzen in Goes, de Ganzenbordroute, en het boekje 'Goes tot 1856. Het ontstaan van Goes archeologisch gezien'. Maar de wandelroute langs plekken die herinneren aan de Belgische vluchtelingen in de Eerste Wereldoorlog bracht hem op een ander idee.

Want hoe vul je 'Typisch Zeeuws' in? Wie is honderd procent Zeeuws? Bestaat dat eigenlijk wel? Migratie is van alle tijden. Zelf stamt hij af van Hugenoten ('Lutin') uit Frans Vlaanderen en zijn vrouw komt uit Brugge. Zo kwam hij op een andere invulling van het thema.

Hij moet er nog even over nadenken, maar waarschijnlijk gaat hij een praatje houden over 'Typisch Zeeuws' in het licht van migratie.


Juli 2017