Boek Pieter Geraedts

Gemeentearchief
HOME  |  Documenten  |  Boek Pieter Geraedts

Boek Pieter Geraedts


Boekomslag Pieter Geraedts sr., de kunstenaar die zichzelf bleef door André van Noort


Zojuist verschenen: een boek over leven en werk van de kunstschilder Pieter Geraedts door André van Noort. Geraedts maakte onder meer de wandschilderingen in de r.k. Maria Magdalenakerk.
 

Op de achtergrond een muurschildering door Pieter Geraedts uit 1947 in de r.k. Maria Magdalenakerk te Goes. Foto 1970 collectie Bitter-van Opstal.


De Warmondse kunstschilder Pieter Geraedts sr. (1911 – 1978) is vooral bekend geworden als schilder van religieuze voorstellingen. Pieter Geraedts heeft voor verschillende kerken verspreid over een groot deel van Nederland kruiswegstaties, muurschilderingen en glas-in-loodramen gemaakt. Hij leerde het vak van zijn vader Wijnand Geraedts, die eveneens schilder van religieuze voorstellingen was.

Pieter Geraedts was veelzijdig en uniek. Uniek omdat hij een eigen stijl ontwikkelde, die direct herkenbaar is. Hij wist zijn personages zeer realistisch en met veel emotie in hun gezichten neer te zetten. Daarbij experimenteerde hij voortdurend. Hij was veelzijdig omdat hij naast genoemde religieuze voorstellingen ook beeldhouwer en een zeer begaafd portrettist was. Pieter Geraedts heeft zeker 200 portretten gemaakt.

Dit boek is geschreven als eerbetoon aan Pieter Geraedts.

Het boek, een uitgave van Historisch Genootschap Warmelda, is rijk geïllustreerd, heeft 144 pagina’s en is geschreven door André van Noort. Het boek kost € 24,50. Bent u geïnteresseerd? Stuur een mail naar info@warmelda.nl.

Lees over het onderzoek van André van Noort in Goes in het winternummer 2014 van de nieuwsbrief van het Gemeentearchief Goes