Academische Zitting 2019

Gemeentearchief
HOME  |  Documenten  |  Academische Zitting 2019

Academische Zitting 2019

Met een goed niveau van werkstukken en presentaties was ook de achtste editie van de Academische Zitting een succes. De bijeenkomst, die op 18 april plaatsvond in de Raadszaal, vormde de afsluiting van het jaarlijkse educatieproject van het Calvijn College en Gemeentearchief.


Twee klassen 5 vwo van het Calvijn College werkten vanaf eind januari in de studiezaal van het Gemeentearchief in groepjes aan opdrachten waarbij zij originele documenten onderzochten. De opdrachten sluiten aan bij de lesstof. Lees meer over het project. De leerlingen hebben hun onderzoek in een werkstuk vastgelegd en presenteerden de resultaten.


 

Wethouder André van der Reest vertelt over het jeugdbeleid van de gemeente Goes en hoe het educatieproject daarin past.


 Docent Teo van Middelkoop (links) licht de achtergronden van het educatieproject van het Calvijn College en het Gemeentearchief toe. Rechts wethouder André van der Reest, portefeuille o.a. Cultureel Erfgoed en Archief en Jeugd en Onderwijs.


 

 De jury bestond uit v.l.n.r. Frank de Klerk (Gemeentearchief), docent Teo van Middelkoop, wethouder André van der Reest en Willy van Meegen (Gemeentearchief, niet op de foto).


 

Willemijn Meulmeester, Liz-Anne Driece, Rhodé Keijman en Louise Driedijk vertellen over hun onderzoek naar de rol van Annie M.G. Schmidt in het culturele leven en maatschappelijk debat. Zij behaalden de derde prijs.
Marilène Fierloos, Yolinde Francke, Romy Verschuure, Anne Poortvliet, Marlène beantwoorden vragen van de jury over hun onderzoek naar het leven van vroegere weeskinderen in Goes. Zij behaalden de tweede prijs.


 

De jury met de winnaars van de eerste prijs, Jobke de Koster, Joyce de Bat, Danique Möhlmann en Hilde Kraamer. Zij deden onderzoek naar krijgsgevangenschap van Nederlandse militairen in Duitsland van 1943-1945.


 

Alle prijswinnaars bij elkaar.


 


April 2019