Academische Zitting 2015

Gemeentearchief
HOME  |  Documenten  |  Academische Zitting 2015

Academische Zitting 2015

Met een goed niveau van werkstukken en presentaties was ook de vierde editie van de Academische Zitting van het Calvijn College en Gemeentearchief een succes.

 

Twee klassen 5 vwo van het Calvijn College werkten in de periode februari t/m april in de studiezaal van het Gemeentearchief in groepjes aan opdrachten waarbij zij originele documenten onderzochten. De opdrachten sluiten aan bij de lesstof.  Lees meer over het project.

 

De Academische Zitting, die plaatsvond in de Raadszaal, vormde de afsluiting van de onderzoeken. De leerlingen hebben hun onderzoek in een werkstuk vastgelegd en presenteerden de resultaten.

 

Drie leden van de jury. V.l.n.r. wethouder Jo-Annes de Bat, die de Academische Zitting leidde, Frank de Klerk, medewerker Gemeentearchief, en Teo van Middelkoop, docent Calvijn College en initiatiefnemer van het project. (Het vierde jurylid, Willy van Meegen, medewerkster Gemeentearchief, ontbreekt op de foto.)

 

De jury onderwerpt Joël Kaman, Leander Tramper en Wouter de Voogd aan een vragenronde. Zij zouden later de tweede prijs behalen. Hun onderzoek betrof "De Vergeten Slag om de Schelde".

 

Jo-Annes de Bat met Niels Dingemanse en Mark Joosse. Zij deden samen met Martin van der Maas onderzoek naar effecten van de Armenwet van 1854.  Dit groepje kwam als nummer 1 uit de bus.

 

Jo-Annes de Bat overhandigt de prijs aan de nummers 3, Machteld van Kooten  en Annelies Kolijn (Marianne Maljaars ontbreekt op de foto). Het onderwerp van hun onderzoek was "Nederlandse krijgsgevangenen in de Tweede Wereldoorlog'".

 

Renske de Bruine vertelt hoe het project verliep en waarom het  moet blijven.

 

Bloemen voor Teo van Middelkoop. In het midden gemeentearchivaris Mirjam Louisse.

 

Drankje na afloop.