Contact

Gemeentearchief
HOME  |  Contact

Contact

Archiefonderzoek


Het Gemeentearchief van Goes bewaart de oude archieven van de gemeente Goes en de voormalige gemeenten Kloetinge, Kattendijke (waaronder Wilhelminadorp), ’s-Heer Arendskerke (waaronder ’s-Heer Hendrikskinderen en Wissekerke) en Wolphaartsdijk (waaronder Oud-Sabbinge).
 

Afbeelding folder Gemeentearchief Goes

Bekijk de folder


De oudste bescheiden in onze collectie dateren van 1449. Het zijn niet alleen gemeentelijke archieven die deel uitmaken van onze collectie. Wij beheren ook kerkelijke archieven, archieven van verenigingen, bedrijven, politieke partijen, families en personen.  

Om archiefstukken te bekijken kunt u plaatsnemen in onze studiezaal. Op de studiezaal kunt u ook gebruik maken van boeken uit onze bibliotheek; deze worden echter niet uitgeleend. Het raadplegen van archiefstukken is gratis. Een aantal zaken is digitaal te raadplegen op deze website: o.a. bevolkingsregisters, akten van de burgerlijke stand, foto’s, kaarten en prenten.

Ook kunt u informatie aanvragen per telefoon (0113-249783), per brief of per e-mail (gemeentearchief@goes.nl).

Kost de vraag ons niet al te veel tijd, dan brengen wij geen kosten in rekening. Stelt u een zeer complexe vraag, dan brengen wij kosten in rekening per gewerkt kwartier.
 

Foto archiefstukken in de studiezaal


 

Beeldbank

Het Gemeentearchief van Goes heeft een grote collectie kaarten, prenten, foto’s en video's/films in zijn bezit.

Een groot deel van onze collectie is gedigitaliseerd en te bekijken via deze website. U kunt digitale kopieën bestellen van deze afbeeldingen. Zie Tarieven. De afbeeldingen kunnen gebruikt worden ter publicatie voor boeken, artikelen, tentoonstellingen of websites, echter wel met toestemming van het Gemeentearchief of de auteur van de foto of afbeeldingen.


 

Overzicht van archieven
 

Binnenkort zal er een overzicht van alle archieven die zich in onze archiefbewaarplaats bevinden op deze site worden geplaatst. Helaas is dit overzicht op dit moment nog niet beschikbaar. Heeft u vragen over bepaalde archieven en hun openbaarheid, schroom dan niet om onze medewerkers van de studiezaal om informatie te vragen.