Burgerlijke stand

HOME  |  Archieven/collecties  |  Burgerlijke stand

Burgerlijke stand

Gegevens uit de burgerlijke stand kunt u zoeken via onze database Atlantis (kies bij 'Soort' voor Geboorteregisters, Huwelijksregisters of Overlijdensregisters).

Akten van de burgerlijke stand zijn ook raadpleegbaar via www.zeeuwengezocht.nl en www.archieven.nl

Foto van grote familie

Totdat de Fransen in 1795 Nederland veroverden, kende Nederland geen centraal overzicht van de samenstelling en omvang van de bevolking. De Franse bezetter voerde in enkele landsdelen in 1796 de burgerlijke stand in. In 1811 werd deze registratie overal ingevoerd. Dat betekende dat vanaf die tijd geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten werden opgemaakt.

Foto van twee kleine jongens en een meisje

Het Gemeentearchief Goes beschikt over de akten van de burgerlijke stand van Goes en de voormalige gemeenten Kloetinge, ’s-Heer Arendskerke, Wolphaartsdijk en Kattendijke.

Ook de voorlopers van de burgerlijke stand van deze plaatsen, de doop- en trouw- en begraafboeken, zijn voor zover niet verbrand in mei 1940 voor het publiek beschikbaar.

De geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten zijn openbaar na respectievelijk 100, 75 en 50 jaar. Wilt u toch informatie over gegevens uit de niet-openbare periode, neemt u dan contact op met de afdeling Publiekszaken van de gemeente Goes, telefoon (0113) 249 600 of stadskantoor@goes.nl